Ο τίτλος του περιζήτητου εργένη ανήκει πια στο παρελθόν. Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος είπε το ναι και είναι πλέον σύζυγος της Σαρλίν και εκείνη πριγκίπισσα του Μονακό! Παρά τις πρόσφατες περιπέτειες του Αλβέρτο μετά και την αποκάλυψη για ύπαρξη και τρίτου παιδιού εκτός γάμου, το ζευγάρι αποδείχθηκε πως ξεπέρασε τις δυσκολίες και έκανε το μεγάλο βήμα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε χθες με πολιτικό γάμο στην αίθουσα των ανακτόρων στο φημισμένο Παλάτι των Γκριμάλντι, και έδωσε  το πρώτο φιλί του στο μπαλκόνι του παλατιού. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη κυρίως από την αδερφή του Αλβέρτο, Καρολίνα, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαρά της.

Σήμερα θα γίνει ο θρησκευτικός γάμος. Το μυστήριο θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό Bernard Barsi και στο παλάτι θα υπάρχουν περίπου 3.500 καλεσμένοι.

Μετά το μυστήριο, το ζευγάρι θα φύγει από το παλάτι και θα κατευθυνθεί προς την εκκλησία Sainte Dévote. Εκεί η Σαρλίν θα πετάξει την νυφική ανθοδέσμη. Κατόπιν θα επιβιβάστηκαν σε πολυτελή λιμουζίνα και διέσχισαν τους δρόμους του πριγκιπάτου, όπου θα λάβουν τις ευχές των κατοίκων.

Πανηγυρικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Monaco. Απ’άκρη σ’άκρη του πριγκιπάτου υπάρχουν σημαίες και λουλούδια σε λευκό και κόκκινο χρώμα, που είναι και τα χρώματα του σήματος του πριγκιπάτου, ενώ την αγορά έχουν κατακλύσει προϊόντα με το μονόγραμμα του Αλβέρτου και της Σαρλίν.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο πριγκιπάτο θα φιλοξενηθούν διαφόρων ειδών εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία του απλού κόσμου που αναμένεται να συρρεύσει στην περιοχή, με αποκορύφωμα το υπερθέαμα «Ηχος και Φως» στο λιμάνι, υπό την επίβλεψη του Jean Michel Jarre.

Όσο για το ταξίδι του μέλιτος, οι δυο τους θα πάνε στη Νότιο Αφρική, σε ένα από τα διάσημα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Umhlanga.