Η επιστροφή από την Αμερική, οι Δύο Ξένοι, ο Νίκος Σεργιανόπουλος, η καταπίεσή της στα τηλεοπτικά πλατό και η αφοσίωσή της στο θέατρο. Η Εβελίνα Παπούλια δεν αγωνίστηκε ποτέ να γίνει σταρ. Κι αυτός είναι μάλλον ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο μπορεί να δηλώνει: «Είμαι ευτυχισμένη».

Τηλεόραση γιατί δεν κάνεις πια;
Δεν περνάω καλά στην τηλεόραση. Επέλεξα να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας για να μην έχω το «χτύπημα της κάρτας». Ένιωθα ότι υπήρχε μεγάλη αγωνία. Υπάρχουν πολλά νεύρα, πάντα κάποιος φταίει για κάτι και εκεί που θέλεις να είναι μια δουλειά συνόλου για κάποιο λόγο δεν είναι. Επίσης είναι πολύ κουραστικά τα ωράρια. Εμένα αυτό μου δημιουργούσε στρες, γιατί δούλευα κάθε χρόνο στο θέατρο και δεν μπορούσα να συνδυάζω και τα δύο.

 
Έχεις σκεφτεί ποτέ το μέγεθος της επιτυχίας των Δύο Ξένων;
Την εποχή που έγινε αυτή η επιτυχία δεν την είχα εισπράξει. Ήμουν σε μια διαφορετική φάση της ζωής μου, όπου μόλις είχα επιστρέψει από την Αμερική και προσπαθούσα να συ-νηθίσω τα ελληνικά δεδομένα. Οι ρυθμοί της ζωής εκεί είναι πολύ διαφορετικοί και με την ανοργανωσιά που υπάρχει εδώ κουραζόμουν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χαρώ τίποτα. Εγώ τότε ζούσα σε μια κατάθλιψη για το αν έκανα καλά που ήρθα εδώ ή αν έπρεπε να μείνω στο εξωτερικό. Με κοιτούσαν στο δρόμο και με χαιρετούσαν κι εγώ έχοντας background το χορό –όπου, είτε είσαι σταρ είτε όχι, είναι ήρε- μα τα πράγματα– δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασα καλά τότε. Εκ του αποτελέσματος, βέβαια, νιώθω χαρούμενη που μου συνέβη και τυχερή.

Τη βλέπεις κάθε φορά που προβάλλεται;
Αν πέσω πάνω της, θα τη δω. Άλλωστε, θέλει και η κόρη μου πολύ να τη βλέπει.

Θα ήθελες άλλο ένα παιδί;
Όχι. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω την Αφροδίτη και μου αρκεί. Δεν θέλω να μπω ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα πράγματα ή τα κάνεις γρήγορα ή δεν τα ξανασκέφτεσαι. Όταν περνάνε τα χρόνια και βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει, αλλάζουν όλα στο μυαλό και το σώμα δεν έχει πια τέτοιου είδους ανάγκες.

Πηγή: yupi.gr