LIFESTYLE

Κωστής Μαραβέγιας: Ο Ρωμανός, τα παγκάκια και μια... διευκρινιστική ανακοίνωση!

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:52 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:52
Κωστής Μαραβέγιας: Ο Ρωμανός, τα παγκάκια και μια... διευκρινιστική ανακοίνωση!
Facebook Twitter Whatsapp

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Κωστής Μαραβέγιας για τα όσα είχε δηλώσει για την αργή δολοφονία του Νίκου Ρωμανού.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Κωστής Μαραβέγιας για τα όσα είχε δηλώσει για την αργή δολοφονία του Νίκου Ρωμανού.

Η δήλωσή του "Καθαρίστε τα παγκάκια από τα χημικά, θέλω να φιλήσω το κορίτσι μου" παρεξηγήθηκε, παρερμηνεύτηκε και στο τέλος άφησε έκθετο των αφοσιωμένο στην Τέχνη του ερμηνευτή.

Ο ίδιος δεν δίστασε να φανερώσει την πίκρα του για τα όσα ειπώθηκαν με τελικό αποδέκτη τον ίδιο ενώ έκανε λόγο για "τυφλό μίσος από τη μεριά κάποιων".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

«Μερικές διευκρινήσεις, αν και ουσιωδώς ευκόλως εννοούμενες. Εξαρχής λοιπόν έγραψα : “Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους”. Προφανώς δηλώνω καθαρά υπέρ του αιτήματος του Ρωμανού για δικαίωμα σε σπουδές και μόρφωση. ΠΡΟΦΑΝΩΣ όσο αργεί να ικανοποιηθεί το αίτημα τόσο απειλείται η υγεία του αλλά κι άλλο τόσο ρισκάρει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από μια αδικαιολόγητη απώλεια ανθρώπινης ζωής. Με σόκαρε ο τρόπος που κάποιοι το αγνοήσατε και το προσπεράστε σαν να σας είπα “καλά να πάθει ο Ρωμανός”. Μα τόσο τυφλό μίσος απο τη μεριά κάποιων; Αλλά, δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το δογματικό μανιφέστο που υπογράφει στις επιστολές του.

Εξηγούμαι: Δεν συμμερίζομαι απόψεις περί κατάλυσης του συστήματος με φωτιές και με καλάσνικοφ. Δεν ασπάζομαι την έκφραση και αποτύπωση της αγανάκτησης μέσω βίαιων δράσεων. ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ. Πιστεύω στην μετατροπή της οργής σε δημιουργική αισιοδοξία. Πιστεύω στο συλλογικό πάθος των διαδηλώσεων με ειρηνικά μέσα.

Ναι, επίσης, πιστεύω στην ομορφιά. Στην ομορφιά του ανθρώπου, του πνεύματος, του λόγου, της μουσικής, της τέχνης ως ύστατο καταφύγιο, του δώρου της ζωής.

Όσον αφορά το “μισθό” μου από τη ΝΕΡΙΤ που επικαλείστε αρκετοί, κι έχω πραγματικά κουραστεί να ακούω μια διαστρεβλωμένη εκδοχή, να σας πληροφορήσω για ακόμη μια φορά, πως ανέλαβα μουσική εκπομπή για 12 πενηντάλεπτα επεισόδια που παίζονται ακόμη σε επαναλήψεις, μέσω της πρότασης της εταιρείας B&G Productions. Ο κύκλος των εκπομπών ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, χωρίς να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την παραπάνω εταιρεία, για λογαριασμό οποιουδήποτε καναλιού. Δεν είμαι λοιπόν έμμισθος μόνιμος υπάλληλος της ΝΕΡΙΤ αλλά ούτε κανενός άλλου δημόσιου φορέα.

Επίσης το υστερόγραφο για το παγκάκι είχε προφανώς συμβολικό χαρακτήρα και λυπάμαι με την εμπάθεια που ενέπλεξαν κάποιοι το συμβολικά “καθαρό” παγκάκι από μολότοφ και δακρυγόνα, με τους Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος αλλά και τους άστεγους και μετανάστες στην Κυψέλη.

Η στάση και η δράση μου για το αντιρατσιστικό κίνημα είναι γνωστή εδώ και χρόνια και ειλικρινά με πίκρανε όσο οτιδήποτε άλλο η άστοχη αναφορά ορισμένων σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα για μένα».