LIFESTYLE

Zurbaran: Η δηθενιά στο μεγαλείο της!

της Νίνας Φράγκου - Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 07:11 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:15
Zurbaran: Η δηθενιά στο μεγαλείο της!
Facebook Twitter Whatsapp

Υφάκι και τουπέ στο νέο all day bar-restaurant του Κολωνακίου

Άργησα να γράψω για τη νέα άφιξη στο Κολωνάκι το περίφημο Zurbaran, παρόλο που τα δάχτυλά μου με έτρωγαν εδώ και μήνες, με όλα αυτά που ακούω, τα οποία σημειωτέον δεν είναι και τα καλύτερα.

Το συγκεκριμένο all day bar-restaurant στήθηκε από την ομάδα του Μυκονιάτικου Alemagou με μπροστάρη τον κ. Χάρη Σπύρου, μόνο που ο αέρας του νησιού των ανέμων, μάλλον φύσηξε για τα καλά στα μυαλά τους.

Τόσο, που για να βρείς τραπέζι τις πρώτες εβδομάδες έπρεπε να πέσεις στα γόνατά και να παρακαλέσεις τον μετρ αν τον έβρισκες - οι πιο πολλοί δεν τον βρήκαν ποτέ - ή να ήξερες προσωπικά κάποιον από τους ιδιοκτήτες.

Σ' έναν πραγματικά ωραίο χώρο αυτό που κυριαρχεί ειδικά σε ότι αφορά την υποδοχή και τον μετρ, είναι η δηθενιά και ένα ύφος του στυλ «αν δεν είσαι κάποιος που ξέρω δεν είσαι σημαντικός».

Στο Trip Advisor πέρα από τα σχόλια για το φαγητό και τα ποτά, αυτό που κυριαρχεί είναι η κριτική για την «υποδοχή» και τον μετρ του Zurbaran, που νομίζουν ότι διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας.

Και για να μην με λέτε κακιά, μπείτε να δείτε το «στόλισμα» που τους κάνουν στο Trip Advisor, κάποιοι από τους δεκάδες που έτυχαν της ίδιας υποδοχής.

Φίλος μου που πήγε για ένα ποτό με την σύντροφό του, αφού περίμενε για να παραγγείλει στο μπαρ δύο ποτά δέκα λεπτά, μέτρησε άλλο ένα τέταρτο αναμονής, σε μια ώρα που δεν γινόταν χαμός, λίγο μετά τις οχτώ.

Όταν τόλμησε να ενοχλήσει τον μπάρμαν που περιποιούνταν την κόμη του μιλώντας ταυτόχρονα με μια κοπέλα, ο τελευταίος του είπε «μην αγχώνεστε κύριε».

Αγχωμένος δεν ήταν, απλά δίψαγε ο άνθρωπος, οπότε μετά από αυτό, προτίμησε να αποχωρήσει από το hot στέκι του Κολωνακίου, εκεί όπου «σκοτώνονται» εδώ και μήνες κάποιοι για τα δύο μοναστηριακά τραπέζια μπροστά.

Κυρία του επιχειρείν μάλιστα, την οποία παρακάλεσε εις εκ των ιδιοκτητών να τον στηρίξει στο opening, πήγε με μεγάλη παρέα για φαγητό και ποτό, αφήνοντας κοντά στα χίλια ευρώ.

Το κακό στην περίπτωσή της ήταν ότι λίγες ημέρες αργότερα, θέλησε να ξαναπάει, πλην όμως αφού τηλεφώνησε στον «φίλο» της όπως νόμιζε πάνω από δέκα φορές και αφού έστειλε δύο μηνύματα τα οποία δεν διαβάστηκαν ποτέ, σταμάτησε και απλά δεν ξαναπήγε.

Οι κύριοι του Zurbaran φαίνεται να μην έχουν ή να μην θέλουν να αντιληφθούν, ότι το υφάκι και το τουπέ που πουλάνε θα έχει ημερομηνία λήξης, ειδικά στο Κολωνάκι, όπου η δηθενιά τους συζητιέται εδώ και καιρό.

Κάποια στιγμή θα το καταλάβουν, όταν μέσα στο μαγαζί οι σερβιτόροι και το προσωπικό γενικότερα, θα παίζουν μπάλα ή φρίσμπι μόνοι τους, αφού οι πελάτες - ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι - θα λακίσουν για κάποιο άλλο νέο στέκι.

Τότε όμως θα είναι αργά...