LIFESTYLE

Και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2019, 13:04
Και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση
Facebook Twitter Whatsapp

Εννέα γυναίκες κατηγορούν τον θρύλο της όπερας για απρεπή συμπεριφορά, υπό την απειλή ότι θα μπορούσε να βλάψει τις καριέρες τους

Εννέα γυναίκες, όλες από τον χώρο της όπερας, κατηγορούν τον σταρ για απρεπή συμπεριφορά ενώ κάποιες από αυτές δηλώνουν ότι «τιμωρήθηκαν» επαγγελματικά όταν αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιεστικό φλερτ του.

Τα περιστατικά που έρχονται στο φως έχουν συμβεί σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1980, όπως προκύπτει από την έρευνα του πρακτορείου Associated Press, το οποίο «ανέκρινε» εκατοντάδες τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς, αμπιγιέρ, φροντιστές σκηνής και μαέστρους για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Ντομίνγκο αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο καλλιτέχνης που είναι παντρεμένος από το 1962 και ζει τις τελευταίες δεκαετίες κυρίως στις Η.Π.Α., συνήθιζε να στριμώχνει τα «θύματά» του σε καμαρίνια, σουίτες ξενοδοχείων και εστιατόρια, στη διάρκεια επαγγελματικών γευμάτων, προβών και παραστάσεων. Όπως δηλώνει μια από τις γυναίκες, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της: «Ένα επαγγελματικό γεύμα δεν είναι τίποτα περίεργο. Το να προσπαθεί κάποιος να σου πιάσει το χέρι ή να τοποθετεί το χέρι του στο γόνατό σου στη διάρκεια ενός επαγγελματικού γεύματος, αυτό είναι περίεργο».

Παρά το γεγονός πως μόνο μία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο δέχτηκε να αποκαλυφθεί το όνομά της –πρόκειται για τη mezzo-soprano Patricia Wulf που μοιράστηκε τη σκηνή με τον τενόρο στην Όπερα της Ουάσιγκτον, οι ιστορίες που παραθέτουν έχουν όλες κοινά χαρακτηριστικά. Και οι εννέα γυναίκες αφηγούνται ότι ο σταρ τις παρενοχλούσε συστηματικά με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονταν για την καριέρα τους και ήθελε να τις βοηθήσει.

Τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονταν συχνά αργά τη νύχτα και δύο από τις γυναίκες παραδέχονται ότι υπέκυψαν στις πιέσεις του φοβούμενες ότι, αν αρνηθούν, οι καριέρες τους θα καταστραφούν. Μάλιστα, η μια εξ’ αυτών θυμάται ότι στην μία από τις «συνευρέσεις» τους,, στο Biltmore Hotel του Λος Άντζελες, ο Ντομίνγκο της άφησε φεύγοντας ένα δεκαδόλαρο λέγοντας «Δεν θέλω να νιώσεις σαν πόρνη αλλά δεν θέλω επίσης να πληρώσεις το πάρκινγκ».

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο αποκρούει σθεναρά τις κατηγορίες. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί αυτών των ανώνυμων προσώπων που αναφέρονται σε γεγονότα που συνέβησαν έως και 30 χρόνια πριν, είναι πολύ ανησυχητικοί και, όπως διατυπώνονται, παντελώς ανακριβείς. Ωστόσο, με στενοχωρεί να μαθαίνω ότι αναστάτωσα ή έκαναν κάποιους να νιώσουν άβολα, έστω και αν αυτό συνέβη πολύ παλιά, έστω και οι προθέσεις μου ήταν οι καλύτερες. Πίστευα πάντα ότι όλες οι επικοινωνίες και οι σχέσεις μου ήταν καλοδεχούμενες και συναινετικές. Αναγνωρίζω εντούτοις ότι τα μέτρα και τα σταθμά με τα οποία κρίνουμε και κρινόμαστε σήμερα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που ήταν στο παρελθόν».