current views are: 9

6 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:04

Αποσύρθηκε το διαφημιστικό σποτ της Pepsi με την Κένταλ Τζένερ – Η συγγνώμη της εταιρείας

H εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και από το νεαρό μοντέλο

Δημοσίευση 10:04’

H εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και από το νεαρό μοντέλο

Η Κένταλ Τζένερ, την γνωστής οικογένειας Καρντάσιαν, πρωταγωνιστεί στο νέο διαφημιστικό σποτ της Pepsi, το οποίο αποσύρθηκε κακήν κακώς καθώς το μήνυμα που θέλησε να περάσει προκάλεσε πολλές αντιδράσεις,

Το επίμαχο σποτ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται για εμπορικούς σκοπούς το κίνημα διαμαρτυρίας “Black Lives Matter”, το οποίο καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Τα social media που πήραν “φωτιά” ανάγκασαν την γνωστή εταιρεία να προχωρήσει στην απόσυρση της, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τους καταναλωτές και από το νεαρό μοντέλο.

Η διαφήμιση δείχνει την Κένταλ Τζένερ να κάνει φωτογράφηιση σ’ ένα χώρο την ώρα που μπροστά της περνά μία διαδήλωση. Η ίδια έπειτα από το νεύμα ενός νεαρού αποφασίζει να εγκαταλείψει τη φωτογράφιση και να πάρει μέρος στη διαδήλωση.

Η ίδια γίνεται ένα με τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα παίρνει ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το σποτ τελειώνει με την Κένταλ να προσφέρει, με ένα χαμόγελο, σε έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να καταστείλουν τη διαδήλωση, το αναψυκτικό της. Αυτός το παίρνει, το ανοίγει δοκιμάζει, χαμογελάει και οι διαδηλωτές ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Το σημείο που προκάλεσε τις αντιδράσεις είναι αυτό που η Κένταλ προσφέρει το αναψυκτικό της στον αστυνομικό, καθώς αυτό θυμίζει το στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε από την πορεία «Black Lives Matter», τότε που μία νεαρή γυναίκα, η Λέσια Έβανς, στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς.

Η διαδηλώτρια είχε ακινητοποιηθεί μπροστά στους αστυνομικούς σε διαδήλωση στις 10 Ιουλίου στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, στις νότιες ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του Άλτον Στέρλινγκ που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού με αστυνομικούς. Σε αυτή τη φωτογραφία, η ‘Εβανς μένει σιωπηλή και ακίνητη απέναντι στους αστυνομικούς, πριν συλληφθεί.

 

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να παρουσιάσουμε με ελαφρότητα ένα σημαντικό πρόβλημα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Κένταλ Τζένερ» ανακοίνωσε ο όμιλος αναψυκτικών.


σχετικα αρθρα