Με την αποχώρηση του Λάμπρου Χούτου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του παιχνιδιού και από την Κυριακή οι δύο ομάδες θα βρίσκονται πλέον σε μία παραλία.

Θα μένουν ωστόσο σε διαφορετικά καταλύματα και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στους αγώνες ως δύο διαφορετικές ομάδες, καθώς το παιχνίδι δεν γίνεται αμέσως απολύτως ατομικό. 

Στο χθεσινό συμβούλιο του νησιού ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης έκανε λόγο για ένα «μεγάλο πάρτι» με αφορμή την ένωση και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες.

«Είναι μία επιβράβευση για εσάς που έχετε περάσει δύσκολα. Στο πάρτι αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε, να περάσετε καλά, να φάτε, να κάνετε ένα ωραίο μπάνιο με καλλυντικά και θα έχουμε και έναν…  μουσικό διαγωνισμό! Όλοι οι παίκτες θα τραγουδήσετε και οι υπόλοιποι παίκτες θα βαθμολογήσετε τους συμπαίκτες σας στο τραγούδι», αποκάλυψε κάνοντας όλους να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα. Μάλιστα ο διαγωνισμός αυτός θα έχει και έπαθλο, αλλά δεν το αποκάλυψε. 

Πώς θα διαγωνίζονται οι παίκτες μετά την ένωση - Πώς αντέδρασαν οι παίκτες στα νέα δεδομένα

Ο Σάκης Τανιμανίδης, αφού εξήγησε στους παίκτες του Survivor πως θα γίνει το πάρτι της ένωσης που όλοι περιμένουν, εξήγησε στους παίκτες και ποιες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης τους από την επόμενη μέρα της ένωσης, αλλά και με ποιον τρόπο θα διαγωνίζονται και θα κερδίζουν τα έπαθλα του παιχνιδιού.

«Το πάρτι είναι ένα βράδυ, είναι κάτι που θα γίνει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και θα τελειώσει. Από εκεί και πέρα, τι γίνεται την επόμενη μέρα; Η επόμενη μέρα θα σας βρει και τις δυο ομάδες μαζί να κοιμάστε και να ξυπνάτε στην ίδια παραλία, να διαβιώνετε στην ίδια παραλία. Στα αγωνίσματα όμως θα αγωνίζεστε ως δυο διαφορετικές ομάδες. Θα έρχεστε ως δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, θα αγωνίζεστε ως δυο ομάδες, θα κερδίζετε έπαθλα ως χωριστές ομάδες και στη συνέχεια θα επιστρέφετε πάλι στην κοινή παραλία όπου θα ζείτε όλοι μαζί.

Η αλήθεια είναι ότι κοινή παραλία δεν σημαίνει κοινό σπίτι. Σημαίνει δύο διαφορετικές καλύβες, μία για την κάθε ομάδα» ανακοίνωσε ο Σάκης Τανιμανίδης, αφήνοντας έκπληκτους τους παίκτες που μάλλον τα είχαν φανταστεί λίγο διαφορετικά.

«Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι από την ένωση. Εγώ ανυπομονώ να γνωρίσω τα παιδιά» δήλωσε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, ενώ ο Κώστας Κοκκινάκης εξέφρασε τους προβληματισμούς του:

«Θα είναι σαν το δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα. Το δεύτερο θα είναι πιο δύσκολο έτσι το φαντάζομαι. Δεν θα είναι και πολύ εύκολο να είσαι στην ίδια παραλία και οι μεν να έχουν κερδίσει ένα έπαθλο και οι άλλοι όχι. Θα είναι λίγο δύσκολο αλλά θα προσαρμοστούμε. Είναι κάτι καινούριο που πρέπει να το ζήσουμε κι αυτό».