Ένα ταξίδι-όνειρο ζωής στο Ισραήλ έκανε πράξη ο Στέλιος Καλαθάς πριν από 14 μέρες. Γεμάτος, χαρούμενος αλλά και συγκινημένος από τις «ιδιαίτερες» εμπειρίες που έζησε, ο ανατρεπτικός «Μπέλλος» των «Μυστικών της Εδέμ» εξομολογείται ότι «στον Πανάγιο Τάφο δάκρυσα. Η στιγμή που μπαίνεις μέσα σε αυτό το μαρμάρινο κουβούκλιο όπου γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει, χωρίς να θεωρηθώ θρησκόληπτος, είναι μοναδική. Συγκινήθηκα! Ήταν πρωτόγνωρο! Είναι σαν να μπαίνεις στα Άβατα. Σε όποια θρησκεία και αν ανήκεις, ασχέτως του αν πιστεύεις ή δεν πιστεύεις, νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει».

Ο ίδιος εξάλλου δεν κρύβει ότι εδώ και αρκετά χρόνια ήθελε να ταξιδέψει στο Ισραήλ καθώς, όπως τονίζει: «Έχω βαθιά πίστη στον Θεό. Κάθε άνθρωπος, νομίζω, που πιστεύει έχει χρέος να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους όπου περπάτησε ο Χριστός, θανατώθηκε και αναστήθηκε. Ένιωσα μια περίεργη ενέργεια όταν μπήκα στα τείχη της Ιερουσαλήμ. Βλέπεις μια τόσο μικρή πόλη και νιώθεις όλο αυτό το αίμα που έχει χυθεί δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα από το αίμα όσων προσπάθησαν να την κατακτήσουν. Σου δημιουργούνται διάφορες σκέψεις. Στο μέρος όπου περπάτησε ο Χριστός η… σωτηρία δεν έχει έρθει ακόμη».

Παρέα με δύο φίλους και μία φίλη του ο ηθοποιός, που παρέμεινε μία εβδομάδα στο Ισραήλ, γεύθηκε την τοπική κουζίνα της χώρας και διασκέδασε επίσης πολύ. Όσο για το τι ακόμη ξεχώρισε; Ο ίδιος ομολογεί: «Μια δυνατή στιγμή είναι όταν μέσα από αυτή την άγρια έρημο του Ισραήλ ανακαλύπτεις τη Νεκρά Θάλασσα. Ήταν απίστευτο όταν βούτηξα σε αυτά τα νερά που από την τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι επιπλέει το σώμα σου. Λάτρεψα επίσης το Τελ Αβίβ. Είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με ανθρώπους πολύ ανοιχτούς σε τάσεις και μόδες. Οι υπόλοιπες πόλεις είναι πιο κλειστές και υπάρξει φανατισμός. Είναι ένα ταξίδι όμως που με σιγουριά μπορώ να πω ότι θα ήθελα να επαναλάβω ξανά».

Όσο για τα επόμενα τηλεοπτικά σχέδια του; «Ήδη έχουμε ξεκινήσει πρόβες στο θέατρο «Ανεσις» στη σκηνή «Ανδρέας Βουτσινάς», με το «Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ», ένα καταπληκτικό έργο σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ».
Πηγή: Espresso