Για την αρχή της ενασχόλησης του με τη μουσική, την πολιτικό-οικονομική κρίση στη χώρα μας αλλά και την πορεία του μέχρι σήμερα στη μουσική βιομηχανία μίλησε ο Δήμος Αναστασιάδης στο ένθετο People της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παραδέχτηκε ότι οι γονείς του δεν ήθελαν να ασχοληθεί με τη μουσική: «Ναι, ήταν εξαρχής πολύ αρνητικοί. Δεν τους αδικώ, γιατί οι γονείς μου έχουν μια μεγάλη επιχείρηση που ήθελαν να τη συνεχίσουν τα παιδιά τους. Τη μουσική και γενικότερα τον χώρο τον φοβόντουσαν. […] Την αγάπη μου για το τραγούδι τη γνώριζε ο αδερφός μου, ο Θωμάς. Όταν ανέβηκε να με δει στην Κοζάνη που σπούδαζα μπήκε στο σπίτι μου και είπε αυτό δεν είναι φοιτητικό σπίτι, αλλά home studio. Έτσι, αποφάσισε να με βοηθήσει χωρίς να το γνωρίζω. Βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για καφέ και εν αγνοία μου με πήγε και πέρασα από οντισιόν στο «Dream Show». Έπαθα ένα σοκ, γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος και ήμουν μόλις 18 ετών. Το αποτέλεσμα όμως ήταν θετικό, γιατί τους άρεσα αι μπήκα στο talent show».

Μέχρι στιγμής έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης ενώ είχε ανοίξει τη συναυλία του Τζέιμς Μπλαντ: «Ο άνθρωπος είναι άπληστος και θέλει συνέχεια περισσότερα. Θεωρώ ότι αυτές οι συνεργασίες ήταν ένα σχολείο που μου προσέφερε σημαντικές εμπειρίες. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που συνεργάστηκα με τον Σταμάτη Κραουνάκη, γιατί είναι ένας καλλιτέχνης με τα ακούσματα του οποίου μεγάλωσα».

Ακόμα, ο Δήμος Αναστασιάδης σχολίασε και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος λέγοντας: «Συμφωνώ με όλους όσοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχει ακουμπήσει όλο τον κόσμο και κυρίως τη μεσαία τάξη και κάτω. Πιστεύω ότι θα ζήσουμε ακόμη πιο δύσκολες στιγμές και στεναχωριέμαι γι’ αυτό που γίνεται, γιατί είμαι 26 ετών και η δική μου γενιά βίωσε την δημιουργία και την Ελλάδα στα πολύ καλά της. Το άσχημο σήμερα είναι ότι τελειώσαμε τις σπουδές μας και πάνω που πήγαμε να ανοίξουμε επαγγελματικά τα φτερά μας προσγειωθήκαμε απότομα. Ό,τι πήραμε, πήραμε. Κάποια στιγμή πρέπει να κατέβω στο Σύνταγμα με κιθάρες και ενισχυτές» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης συμπληρώνει: «Εμένα με θλίβει το γεγονός ότι η δική μου γενιά δεν θα αφήσει τίποτα στα παιδιά της, γιατί δε θα μπορέσει να δημιουργήσει κάτι. Είναι τραγικό να φοβόμαστε να δημιουργήσουμε οικογένεια και να φέρουμε παιδιά στον κόσμο».


Πηγή: Το Πρώτο Θέμα - Yupi.gr