current views are: 28

19 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση17:31

Ζωή Λάσκαρη: Τα πάθη που τη σημάδεψαν και το ειδύλλιο ζωής με τον Αλ. Λυκουρέζο

Παρότι την ήθελαν πολλοί, η Ζωή Λάσκαρη ήταν γυναίκα που δίνονταν με πάθος στους ελάχιστους, σε σχέση με άλλες συναδέλφους της, συντρόφους της ζωής της.

Δημοσίευση 17:31’

Παρότι την ήθελαν πολλοί, η Ζωή Λάσκαρη ήταν γυναίκα που δίνονταν με πάθος στους ελάχιστους, σε σχέση με άλλες συναδέλφους της, συντρόφους της ζωής της.

Παρότι την ήθελαν πολλοί, η Ζωή Λάσκαρη ήταν γυναίκα που δίνονταν με πάθος στους ελάχιστους, σε σχέση με άλλες συναδέλφους της, συντρόφους της ζωής της.

Πρώτος ο επιχειρηματίας Πέτρος Κουτουμάνος, τον οποίο παντρεύτηκε σε ηλικία μόλις 23 χρονών, το 1967. Θα μείνουν μαζί για τρία χρόνια, καθώς ”αγεφύρωτες διαφορές” θα τους κρατήσουν μακριά.

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1966 όταν βρέθηκαν σε κοινή παρέα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 23 Οκτώβρη του 1967 στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Ο πλούσιος μεγαλοεπιχειρηματίας και η σταρ του σινεμά θα μείνουν πίσω από τα ανάκτορα στην οδό Λυκείου 2. Σε εννέα μήνες θα έρθει στον κόσμο η κόρη τους Μάρθα.

Το περιοδικό «Οικογενειακός Θησαυρός» που ασχολήθηκε με το διάσημο διαζύγιο γράφει στο εξώφυλλό του: “Το χάσμα είναι αγεφύρωτο”. Μάλιστα το τεύχος φιλοξενεί συνέντευξη του Γιώργου Μισαηλίδη, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του Κουτουμάνου.

Ο δικηγόρος θα δηλώσει: «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι πριν το γάμο η Λάσκαρη του είχε υποσχεθεί ότι θα αφήσει την καριέρα της για χάρη της οικογένειας, ενόψει μάλιστα και του ερχομού της κόρης τους. Λόγο που όχι μόνο δεν κράτησε, αλλά έθεσε και έβαλε την ζωή του παιδιού σε κίνδυνο, αφού ήταν έγκυος όταν γύριζε την ταινία «Όλγα αγάπη μου» της Φίνος Φιλμ. Ο Πέτρος Κουτουμάνος ήθελε να έχει την γυναίκα του στο σπίτι. Κάθε μέρα τσακώνονταν, είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν είχαν κοινά ωράρια στο φαγητό, τη δουλειά και τη διασκέδαση μιας και η Ζωή ήθελε να διασκεδάζει μέχρι το πρωί σε νυχτερινά κέντρα. Εμφανίζονταν δε, με τρόπο “εντυπωσιακό” παρά τις αντιρρήσεις του. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν ισχυρό κλονισμό στο γάμο και η συμβίωση έγινε αφόρητη».

Λίγο πριν το τέλος του 1970, θα έρθει ο ”πρωτοσέλιδος” έρωτας: Αυτός με τον επίσης σούπερ σταρ του τραγουδιού Τόλη Βοσκόπουλο. Δυναμικοί χαρακτήρες και οι δύο, ερωτεύθηκαν σφόδρα στα γυρίσματα ταινίας και δημιούργησαν ένα παροιμιώδες για το περιβάλλον τους ειδύλλιο, το οποίο, όσο ξαφνικά άρχισε, τόσο απότομα σταμάτησε το 1973.

Το 1976, η επίσκεψή της στο γραφείο του Αλ. Λυκουρέζου για ”νομικές συμβουλές” ήταν η απαρχή ενός μεγάλου έρωτα που σφραγίστηκε από τον ερχομό της δεύτερης κόρης της, Μαρίας Ελένης.

Ο ίδιος, πολλά χρόνια αργότερα, αποκάλυψε ότι πάντα αγαπούσε το θέατρο, επιθυμία του υπήρξε να γίνει σκηνοθέτης αλλά και ότι ερωτεύτηκε την σύζυγό του αμέσως.

«Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε αμέσως. Τις πρώτες ημέρες απέβλεπα στον αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης που μου είχε αναθέσει αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με έλκυε η προοπτική μιας ερωτικής περιπέτειας και μόνο. Οι εξελίξεις όμως υπήρξαν ραγδαίες. Με πρόσχημα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβόλαιο που την απασχολούσε, της τηλεφώνησα και την κάλεσα σε δείπνο. Δέχτηκε. Ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε τη βραδινή μας έξοδο ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, κοινός μας φίλος και στη συνέχεια κουμπάρος μας. Μετά το δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Ζαφείρη στην Πλάκα, δεν πέρασε πολύς χρόνος και της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου», έχει πει ο ίδιος, σε κοινή συνέντευξη στο ζευγαριού.

Πάντως, γεγονός είναι ότι η Λάσκαρη έβαζε σε πρώτη προτεραιότητα την προσωπική της ζωή. Όπως εξάλλου, είχε πει: Η μόνη που έκανε πρωταθλητισμό και δεν την ενδιέφερε ήταν η Αλίκη. Όλες οι άλλες θέλαμε να έχουμε προσωπική ζωή. 


σχετικα αρθρα