Ακόμα και 20 χρόνια μετά, όλες οι λεπτομέρεις της ζωής της αδικοχαμένης πριγκίπισσας ενδιαφέρουν τον κόσμο, πόσο μάλλον τα ''τρικ'' που είχε για να διατηρείται σε φόρμα. 

Αυτό το τρικ αποκάλυψε στο People ο προσωπικός της σεφ Darren Mc Grady, ο οποίος αποκάλυψε και τα μυστικά της καθημερινής της διατροφής.

''Σηκωνόταν νωρίς και το πρωινό της συμπεριλάμβανε μισό γκρέιπφρουτ, ένα ποτήρι χυμό λεμονιού και μια κούπα καφέ. Έτρωγε δύο φρυγανιές και μία κουταλιά φασόλια. Στα γεύματά της πρώτη επιλογή ήταν το ψητό κοτόπουλο. Δεν έτρωγε ποτέ κόκκινο κρέας – ίσως σε κάποιο επίσημο τραπέζι. Το βράδυ αποσυρόταν στην κρεβατοκάμαρά της στις 18.00-19.00. Αν τα παιδιά δεν ήταν στο σπίτι, έτρωγε είτε στην κουζίνα είτε μπροστά στην τηλεόραση. Όταν όμως είχε καλεσμένους ή είχαν έρθει τα παιδιά από το οικοτροφείο, τότε επέλεγε την τραπεζαρία των 10 ατόμων''.

Ο ίδιος συμπληρώνει: ''Είχε αδυναμία στη μους ντομάτα και όταν της εξήγησα ότι πρόκειται για μια παχυντική επιλογή, μου ζήτησε να τροποποιήσω τη συνταγή. Έτσι, αντικατέστησα τα λιπαρά στοιχεία, χωρίς όμως να χάσει σε γεύση! Αυτή η «αλλαγή» είναι κάτι που γινόταν συχνά: για παράδειγμα, στα καλέσματά της οι συνδαιτυμόνες της έτρωγαν την παχυντική έκδοση κάποιου πιάτου ενώ εκείνη την πιο light, αλλά ποτέ δεν αποκάλυπτε αυτό το γευστικό τρικ που την κρατούσε αδύνατη''.