current views are: 11

23 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση14:26

Ο πρίγκιπας Χάρι «ξεσπά»: Οι άνθρωποι που σκότωσαν τη μητέρα μου, την φωτογράφιζαν όταν πέθαινε!

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Δημοσίευση 14:26’

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Με αφορμή την επέτειο θανάτου της, το BBC θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «Diana, 7 days» στο οποίο μιλούν κοντινά της πρόσωπα, που επηρεάστηκαν από τον θάνατό της. Ανάμεσά τους, φυσικά, και τα δύο της παιδιά, ο Harry και ο William.

Ένα μικρό απόσπασμα από όσα λέει ο Harry, δημοσίευσε το BBC στο Twitter.

«Θεωρώ ότι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα με το οποίο έπρεπε να συμβιβαστώ ήταν το γεγονός ότι εκείνοι οι άνθρωποι που την κυνήγησαν σε αυτό το τούνελ, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έβγαζαν φωτογραφίες όταν εκείνη πέθαινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.», είπε ο μικρότερος γιος της Diana.

Όπως τονίζει: «Είχε ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι αλλά ήταν ακόμα ζωντανή στο πίσω κάθισμα. Και εκείνοι οι άνθρωποι που προκάλεσαν το ατύχημα, αντί να βοηθήσουν, την τραβούσαν φωτογραφίες να πεθαίνει στο πίσω κάθισμα.»

Στο ντοκιμαντέρ που είναι προγραμματισμένο να προβληθεί την προσεχή Κυριακή, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μιλούν, επίσης, για τη συμπαράσταση που δέχτηκαν ενώ βρίσκονταν στη Σκωτία με τον Κάρολο και τη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

Ο Χάρι εξομολογείται για τον πατέρα του, Κάρολο: «Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που καλείται να κάνει ένας γονιός είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός του έχει πεθάνει. Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει, αλλά ο ίδιος μας συμπαραστάθηκε, μας προστάτευσε και μας φρόντισε, παρότι και αυτός πενθούσε».

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι δεν επέστρεψε άμεσα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο εθνικό πένθος, όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμφανίζεται να υπερασπίζεται την απόφασή της, λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά μου ήθελε να προστατεύσει τα εγγόνια της, αλλά και τον πατέρα μου. Επίτηδες πέταξε όλες τις εφημερίδες, ώστε να μην υπάρχει τίποτα στο σπίτι και να μην μάθουμε τι συνέβη. Είχαμε τον χρόνο και την ιδιωτικότητα να πενθήσουμε και να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας, μακριά απ’ όλους».

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για τις συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα, το τροχαίο προκλήθηκε εξαιτίας της αμέλειας του οδηγού, ο οποίος είχε πιει αλκοόλ, αλλά και τον παπαράτσι που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν η πριγκίπισσα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ.