Πρόστιμο - μαμούθ 100. 000 ευρώ επέβαλε το γαλλικό δικαστήριο στο περιοδικό «Closer» για την δημοσίευση των τόπλες φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η διευθύντρια σύνταξης και ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Closer καταδικάσθηκαν σήμερα να καταβάλουν πρόστιμο 45.000 ευρώ --που είναι το μέγιστο για το αδίκημα-- από δικαστήριο της Ναντέρ για τη δημοσίευση των φωτογραφιών που εικονίζουν την Κέιτ Μίντλετον γυμνόστηθη.

Στη δούκισσα και τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεύτερο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, επιδικάσθηκαν στον καθένα ως αποζημίωση περισσότερα από 50.000 ευρώ.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο, μετά από πολύμηνες αναβολές και ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ζητούσε αποζημίωση ύψους ενάμιση εκατ. ευρώ.

Οι επίμαχες φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 από το γαλλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer και την επαρχιακή εφημερίδα La Provence και δείχνουν το ζεύγος να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε ένα σατώ στη Νότια Γαλλία, όπου είχαν προσκληθεί από τον υποκόμη Ντέηβιντ Λίνλεϊ.

Στις πιο τολμηρές από αυτές, η δούκισα του Κέιμπριτζ φαίνεται να περιφέρεται στο μπαλκόνι τόπλες, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να της βάζει αντηλιακό.

Η δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών και ο σάλος που προκλήθηκε στη Βρετανία ανάγκασαν το πριγκιπικό ζεύγος να προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη.