current views are: 4

10 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση22:29

Ρ. Σόρος: Το διαζύγιο θα του κοστίσει τη συλλογή έργων τέχνης του

Μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης κινδυνεύει να πωληθεί. Υποχρεωτικά

Δημοσίευση 22:29’

Μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης κινδυνεύει να πωληθεί. Υποχρεωτικά

Μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης κινδυνεύει να πωληθεί. Υποχρεωτικά. Και οι ιδιοκτήτες της, ο Ρόμπερτ Σόρος, γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, και η Μελίσα Σιφ, η σύζυγός του με την οποία είναι σε διάσταση, να απολέσουν δια παντός αυτή τη συλλογή.

Όλα αυτά θα συμβούν αν το (τέως) ζευγάρι δεν συμφωνήσει στην αξία της συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται έργα του Τζεφ Κουνς και του Κρίστοφερ Γουλ.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ρόμπερτ και η Μελίσα ήσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν για την πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης του διαζυγίου τους, το οποίο κόστισε στον υιό Σόρος 350 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Ο δικηγόρος του Ρόμπερτ, ο Άλαν Φέιγκενμπαουμ, είπε ότι η προγαμιαία συμφωνία προβλέπει πώς αν «οι αντίδικοι δεν συμφωνούν σε μια αξία… το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να πωληθεί». Διαφορετική είναι η ερμηνεία που δίνει ο δικηγόρος της Μελίσα, ο Μπέρναρντ Κλερ, υποστηρίζοντας ότι, τον περασμένο Απρίλιο, εφετείο αποφάσισε πως «η προγαμιαία συμφωνία δεν αφορά τη διάθεση έργων τέχνης τα οποία αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου».

Ο υιός Σόρος, ο οποίος μέχρι προσφάτως διαχειριζόταν την αξίας 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδυτική εταιρεία του πατέρα του, θέλει να πωλήσει τη συλλογή έργων τέχνης, ενώ η Μελίσα επιθυμεί να κρατήσει κάποια έργα. Οι δύο αντιδικούν επίσης και για το αξίας 5,85 εκατομμυρίων δολαρίων αγρόκτημα στο Rhinebeck, το οποίο η Μελίσα «αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε», όπως δήλωσε ενώπιον των δικαστών.

Ο Ρόμπερτ Σόρος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2014, μετά μια περιπέτεια με ένα μοντέλο για ανδρικά περιοδικά.


σχετικα αρθρα