Φόρο τιμής στην τραγουδίστρια με το σπάνιο φωνητικό χάρισμα αποτίει η οικογένεια της Εϊμι Ουάινχαουζ (Amy Winehouse), την ώρα που οι θαυμαστές αφήνουν τσιγάρα, αλκοόλ (μπίρα, ποτά), κεριά αναμμένα, σε έναν αυτοσχέδιο τόπο προσκυνήματος μπροστά από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε νεκρή στην ηλικία των 27 ετών, το Σάββατο. «Ήσουν πολύ ευάλωτη, όμορφη, πολύ μεγάλο ταλέντο γι αυτόν τον κόσμο» γράφει ένα από τα σημειώματα που αφήνουν οι πολυάριθμοι θαυμαστές στον τόπο προσκυνήματος. Ένα άλλο σημείωμα γράφει: «στην εκλεκτή τραγουδίστρια με την όμορφη φωνή».

«Η οικογένειά μας από την απώλεια της Εϊμι έχασε κυριολεκτικά την περιουσία της, ήταν η Eϊμι όμορφη κόρη, αδελφή, ανιψιά. Καταλείπει ένα πολύ μεγάλο κενό στις ζωές μας», δήλωσαν ο πατέρας της τραγουδίστριας, Μιτς, και η μητέρα της, Τζάνις και ζήτησαν «σεβασμό της ιδιωτικής ζωής».

Η εταιρεία στην οποία η Ουάινχάουζ ηχογραφούσε, η Metropolis music, στην ανακοίνωσή της γράφει ότι αγωνίζεται να αφομοιώσει, πώς έχασε για πάντα «την ακριβή φίλη, τη συνάδελφο, αυτό το πιο εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο».

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπράντ, ανάμεσα σε ένα πλήθος επωνύμων που εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το αδόκητο γεγονός, ο ίδιος αντιμέτωπος επίσης με εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες, έγραψε σήμερα στο ιστολόγιό του: «Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Εϊμι, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυία... Μέσα απ τη σπάνια λεπτεπίλεπτη φύση της αυτή η φωνή, η τόσο δική της, που πήγαζε απ την κολυμβήθρα του μεγαλείου. Από την σαχλο-αρρώστια αυτή, χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα».
 
Και μπροστά σε αυτό το πρόωρο "μεγάλο ταξίδι" δημιουργείται ένας πολύ περίεργος συνειρμός: στα 27 έφυγαν απ τη ζωή οι εξής πέντε πολύ μεγάλοι της μουσικής καλλιτέχνες... Τζάνις Τζόπλιν, Τζίμι Χέντριξ, Τζιμ Μόρισον, Κερτ Κόμπεν, Μπράιαν Τζόουνς.
 
Τα αίτια του θανάτου της διάσημης Βρετανίδας τραγουδίστριας Έιμι Ουάινχαουζ παραμένουν "αδιευκρίνιστα" εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα οριστεί σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία. Το Σάββατο η αστυνομία είχε υπογραμμίσει, αναφερόμενη σε πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανό θάνατο της τραγουδίστριας από τη λήψη υπερβολικής δόσης, ότι "ακόμη δεν έχει γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση και ότι δεν είναι αρμόζον να γίνονται εικασίες όσον αφορά τα αίτια θανάτου" της.