current views are: 10

28 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:48

Ο Γ. Πλούταρχος καλείται να πληρώσει 7 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε κατηγορούμενος στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας

Δημοσίευση 07:48’
αρθρο-newpost

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε κατηγορούμενος στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας

Συνεχίζονται τα δικαστικά μπλεξίματα για τον Γιάννη Πλούταρχο, που έπειτα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) καλείται να πληρώσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε κατηγορούμενος στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αντιμετωπίζοντας την κατηγορία των χρεών στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατηγορία, «όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα Nομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων (4) μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» ο τραγουδιστής, μέσω της συνηγόρου του, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί αναίρεσης που έχει κάνει στο Διοικητικό Δικαστήριο.

«Ο πίνακας χρεών που συνοδεύει τη συγκεκριμένη δίωξη είναι αυτούσιος με αυτόν για τον οποίο έχει ασκηθεί προσφυγή στη ΔΕΔ. Ο έλεγχος του ΚΕΦΟΜΕΠ στηρίχθηκε σε έλεγχο του ΣΔΟΕ και εκδόθηκαν πρόστιμα. Πάνω σε αυτά ασκήθηκε προσφυγή. Σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει δεκτή η προσφυγή και έχει ασκηθεί αναίρεση για τα υπόλοιπα. Ζητάμε αναβολή για κρείσσονες αποδείξεις, προκειμένου να προσκομίσουμε τα σχετικά έγγραφα και αποφάσεις», ανέφερε στην έδρα η συνήγορος του τραγουδιστή.

Ακολούθησε αναλυτική εξέταση του πίνακα χρεών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο, με το ακροατήριο να μένει εμβρόντητο από το ύψος των ποσών που ακούστηκαν. Εγγραφές για ποσά ύψους 588.000, 1.292.000, 1.777.0000, 76.154, 284.318, 22.000, 35.580, 67.583 ευρώ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δικαστική αίθουσα, με τους παρισταμένους να αναρωτιούνται ποιος είναι ο άνθρωπος που οφείλει τόσα χρήματα, αφού στο δικαστήριο αναφερόταν το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή και όχι το καλλιτεχνικό του. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση για τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να έχουν εκδοθεί αποφάσεις για το διοικητικό σκέλος των υποθέσεων.


σχετικα αρθρα