current views are: 18

6 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:25

Αλέξανδρος Αγγλούπας: Το «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης και η δουλειά στη φυλακή

Ο κοσμικός συνεργάτης της συμμορίας των Ρομά βρίσκεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπου διάγει τον βίο του προφυλακισμένου.

Δημοσίευση 13:25’

Ο κοσμικός συνεργάτης της συμμορίας των Ρομά βρίσκεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπου διάγει τον βίο του προφυλακισμένου.

Η διάθεσή του, καλή μέχρι χθες, χάλασε σήμερα το πρωί, στο δωμάτιο-κελί της Ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατείται εδώ και μήνες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Η αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως στην αίτηση αποφυλάκισής του, φέρεται να έριξε στα τάρταρα την ψυχολογία του αλήστου μνήμης επιχειρηματία, που σάρωνε τα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής.

Ούτως ή άλλως, με εξαίρεση κάποιους φίλους και την σύζυγό του, ελάχιστοι θέλουν πλεόν να θυμούνται ότι είχαν σχέση μαζί του.

Κι αν ο Ρέμος το περασμένο καλοκαίρι του αφιέρωνε το «Θα πρεπε να ‘σουν εδώ» στην περίφημη συναυλία του στο Nammos προσφωνώντας τον με το όνομά του, ο κύριος Αγγλούπας μάλλον θα αργήσει να τον απολαύσει στην πίστα.

Ούτως ή άλλως για τα περισσότερα μέλη της κοσμικής Αθήνας είναι πλέον persona non grata και πολλοί δεν θέλουν να αναφέρονται καν στον υπερφίαλο επιχειρηματία που παραμένει προφυλακισμένος στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί όπου κατέληξε μετά από τις φυλακές Χίου, όπου σταλθηκε αρχικά λόγω της εμπλοκής του στην περίφημη μαφία των Ρομά, στην οποία φέρεται να λειτουργούσε ως μεσάζοντας, πουλώντας κλεμμένα ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Κάτι που προκάλεσε πάταγο στα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας, όταν συνελήφθη από την αστυνομία και έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες.

Η προφυλάκισή του, αρχικά στις φυλακές Χίου και τους τελευταίους μήνες στο ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζεται και παρόλο που ο επιχειρηματίας, ευελπιστούσε ότι θα τελειώσει πριν την παρέλευση του 18μηνου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Έτσι, θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, ενώ εξακολουθεί να δουλεύει καθημερινά σε διάφορα πόστα, επειδή κάθε ημέρα εργασίας προσμετράται ως διπλή.

Μέτρο όμως που μπορεί να μην ισχύει στην περίπτωσή του, κάτι μάλλον αναμενόμενο με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και τον έχρισαν «μαύρο πρόβατο» στα σαλόνια του Ψυχικού και της Εκάλης.

Στη φυλακή τον επισκέπτονται λίγοι καλοί φίλοι του όπως ο Σέρος Μύρτας ο Ζαννής Φρατζέσκος και η σύζυγός του Όλγα Ζαπουνίδου.

Νομικοί κύκλοι έχουν την αίσθηση ότι μόνο μετά την παρέλευση του 18μηνου θα αφεθεί ελεύθερος ο άνθρωπος που κυκλοφορούσε με περισσή άνεση στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας με λοιπούς κοσμικούς Αθηναίους.

Σχεδόν όλοι αυτοί, όταν το όνομά του αναφέρεται καμιά φορά, κάνουν γκριμάτσες αποστροφής ή σχολιάζουν αρνητικά τον πάλαι ποτέ γνωστό τους, αυτόν που έμπαινε παντού με το ανάλογο ύφος, μέχρι την ημέρα που έσκασε η βόμβα της σύλληψής του για την εμπλοκή του στην Μαφία των Ρομά.

Ο άνθρωπος που ένοιωθε βασιλιάς

Η λέξη «μέτρο» ήταν άγνωστη στο λεξιλόγιο του κ. Αλέξανδρου Αγγλούπα, ενός παιδιού που μεγάλωσε στα πούπουλα, έχοντας τα πάντα, για την ακρίβεια δεν υπήρχε ποτέ σχεδόν στην ζωή του ανθρώπου που κυκλοφορούσε με την αύρα του ισχυρού τυπά, στον οποίο ανοίγουν όλες οι πόρτες.

Μόνο που εδω και ένα χρόνο κάθε πρωί, η πόρτα που αντικρίζει είναι αυτή του δωματίου που κρατείται στον Κορυδαλλό, μετά τους πρώτους μήνες στην Χίο.

Μέχρι σήμερα ήταν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση περιμένοντας να εγκριθεί η άιτησή του και αντιλαμβανόμενος ίσως ότι έχει ήδη βιώσει το ρητό «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ημέρα» στα δύο τρίτα του.

Η εμπλοκή του στην «Καμόρα» των Ρομά γκρέμισε για τα καλά το όποιο πρεστίζ είχε απομείνει στον 40χρονο επιχειρηματία, που φέρεται να πουλούσε κλεμμένα ρολόγια που του προμήθευε η συμμορία των τσιγγάνων.

Τότε που η υπόθεση ήταν «καυτή» αρκετοί θυμήθηκαν πολλά από τον βίο και την πολιτεία του υιού Αγγλούπα, για τον οποίο πραγματικά στεναχωρημένοι ήταν μόνο κολλητοί φίλοι του σαν τον Ζαννή Φρατζέσκο, τον Σέρρο Μύρτα και τον Γιάννη Μαλούχο.

Γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα

Η στενή φιλική σχέση του πατέρα του με ισχυρό επιχειρηματία άνοιξε από νωρίς στη ζωή του έναν κύκλο δυνατών γνωριμιών με γόνους γνωστών οικογενειών των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

Αυτό όπως εικάζουν γνωστοί και φίλοι του νεαρού επιχειρηματία ήταν η αφορμή μεγαλώνοντας να εντρυφήσει σε μια ζωή, όπου κυριαρχούσαν οι ωραίες γυναίκες, τα γρήγορα αυτοκίνητα,, οι τρελές νύχτες στην παραλιακή και μια αίσθηση ότι θα ήταν πάντα στο απυρόβλητο.

Ό,τι θα μπορούσε να ξεφεύγει από οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση παρουσιαζόταν στην ζωή του, όπως την νύχτα που πυροβόλησε την Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή της τότε συντρόφου του Όλγας.

Πριν από αυτήν υπήρξαν κι άλλες, γνωστές και άγνωστες γυναίκες που υπέκυψαν περισσότερο στην φήμη του ότι ξοδεύει τα λεφτά σα να μην υπάρχει αύριο, παρά στην συμπαθητική εξωτερική του εμφάνιση.

Μια από τις πρώτες ήταν η εντυπωσιακή γυμνάστρια Γιάννα Νταρίλη, η οποία δεν δυσκολεύθηκε να γοητεύσει τον νεαρό τότε Αγγλούπα με τις εντυπωσιακές αναλογίες της.

Ακολούθησε για ένα διάστημα η τραγουδίστρια Εύα Μιλλή και μετά η καλλίγραμμη Σάσα Μπάστα, πριν μπει στη ζωή του η εντυπωσιακή Όλγα Φαρμάκη.

Ήταν ένας έρωτας που αποδείχτηκε μοιραίος, όταν ένα βράδυ ο Αγγλούπας που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του, πυροβόλησε -ο ίδιος μίλησε για κατά λάθος εκπυρσοκρότηση- την αδερφή της Όλγας Γωγώ.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την υπόθεση που πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι να κλείσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος λέγεται ότι του κόστισε ποσό άνω του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ.

Σαν μην είχε πυροβολήσει μια γυναίκα

Κάποιοι θυμούνται ακόμη το βράδυ που ο Αγγλούπας πήγε στο Romeo σαν να μην είχε συμβεί τίποτε λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό. Την ώρα που η Γωγώ Φαρμάκη ανάρρωνε από το τελευταίο χειρουργείο, αυτός «έχτιζε» με λουλούδια την αδερφή της που εμφανιζόταν ως guest dj στο μαγαζί.

Λίγους μήνες αργότερα ψιθυριζόταν ότι οι δύο αδερφές δεν μιλιούνται, εξαιτίας του περιστατικού και των όσων είχε πει τότε η Όλγα για την υπόθεση, τα οποία δεν έριχναν καμία ευθύνη στον Αγγλούπα.

Ο τελευταίος συνέχισε την ζωή του, και τις άγριες ενίοτε εξόδους του στις οποίες αρεσκόταν να πετάει τα τραπέζια που καθόταν αυτός και η παρέα του, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Λάτρης της ταχύτητας δεν ήταν μόνο στην στεριά, αλλά και στην θάλασσα, αφού αυτός ήταν που αγόρασε το εκπληκτικό Fabio Buzzi φουσκωτό του Πέτρου Κωστόπουλου, το οποίο οι ειδήμονες του χώρου αποκαλούν «Ferrari των θαλασσών».

Τα καλοκαίρια ήταν μόνιμος κάτοικος Μυκόνου, ενώ τον χειμώνα ψήφιζε Αράχοβα και πότε-πότε Κουρσεβέλ, μαζί με την εκάστοτε σύντροφό του.

Από το 2014 κυκλοφορεί συνέχεια με την Όλγα Ζαπουνίδου, την οποία γνώριζε χρόνια, αφού εργάζεται στην εταιρία ένδυσης του πατέρα του και περνάει πολύ καλά μαζί της.

Η τελευταία του στάθηκε πάρα πολύ στην περιπέτειά του και παντρεύτηκαν μέσα στην ΓΑΔΑ λίγο πριν σταλεί στις φυλακές Χίου για την υπόθεση που τσαλάκωσε μια για πάντα το προφίλ του.

Αυτήν, όπου ένας αποκαθηλωμένος «πρίγκιπας» της παραλιακής έμπλεξε με έναν βασιλιά των Ρομά, ο οποίος ήταν αρχηγός μιας διαβόητης σπείρας και αυτό που απέμεινε ήταν η απατηλή λάμψη του φαίνεσθαι για έναν άνθρωπο που νόμιζε ότι θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο.


σχετικα αρθρα