Η "βασίλισσα των talk shows" και μεγιστάνας των media, Όπρα Γουίνφρι ανακοινώθηκε ότι θα παραλάβει τιμητικό βραβείο Όσκαρ, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η 57χρονη Γουίνφρι, που είχε προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας Β' Γυναικείου Ρόλου στην ταινία "The Colour Purple" το 1985, θα παραλάβει το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award για την φιλανθρωπική δράση της.

Επίσης, θα βραβευτούν ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και ο makeup artist Ντικ Σμιθ για το σύνολο της καριέρας τους. Η Όπρα Γουίνφρι, παρότι έγινε γνωστή παγκοσμίως χάρη στο μακροχρνόνιο σόου της "The Oprah Winfrey Show", έχει επίσης δανείσει τη φωνή της σε διάφορες ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως "The Princess and the Frog", "Bee Movie" και "Charlotte's Web". Η φιλανθρωπική δράση της περιλαμβάνει τη δημιουργία του οργανισμού Oprah Winfrey Foundation και της ακαδημίας Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls, που άνοιξε στη Νότιο Αφρική το 2007.

Ο Τζόουνς έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ταινίες στη διάρκεια της καριέρας του, ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ το 1971 για την ταινία "The Great White Hope".

Η Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε πως τα τιμητικά βραβεία δίνονται σε προσωπικότητες που διακρίθηκαν για τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους στη διάρκεια της ζωής τους, την συνεισφορά τους στον χώρο της τέχνης και της επιστήμης ή για τις υπηρεσίες τους στην ίδια την Ακαδημία.

πηγή: Yupi.gr