current views are: 27

25 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση08:05

Ελένη Φιλίνη: Η οικονομική καταστροφή και η μετανάστευση στον Παναμά

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο»

Δημοσίευση 08:05’

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο People και τον Μαρίνο Βυθούλκα, η Ελένη Φιλίνη μίλησε για τα προβλήματα που είχε στην οικογένειά της και για την αρνητική στάση που είχαν οι γονείς της όταν τους ανακοίνωσε πως θέλει να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο»

Τα πρώτα χρόνια τα περνάει στην Κόρινθο. Μοναχοπαίδι, έχει αδυναμία στη μητέρα της, η οποία είναι νοικοκυρά. Ο δε πατέρας επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Κάποια στιγμή, όμως, οι δουλειές του πέφτουν έξω με αποτέλεσμα να έρθουν στην Αθήνα. «Όταν ήμουν 5 ετών, έπαθε μια οικονομική καταστροφή, με αποτέλεσμα να τα μαζέψουμε και να έρθουμε στην Αθήνα. Ένιωσα αμέσως πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, διότι λίγο καιρό αφότου μετακομίσαμε ο πατέρας μου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στον Παναμά. Εκεί είχε ήδη δουλειές ο αδελφός του.

Οπότε πήγε εκεί προκειμένου να ορθοποδήσει. Έλειψε για δεκαπέντε χρόνια περίπου και ερχόταν στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια. Μου έλειψε πολύ ο πατέρας μου» αποκαλύπτει στο People. Ούσα μοναχοκόρη και μοναχοπαίδι, η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά της μητέρας της, που στέκεται μάνα και πατέρας. «Η μητέρα μου ήταν τα πάντα για μένα, ο στυλοβάτης μου, το πρότυπό μου. Είχα σπουδαία μάνα, η οποία ήταν πυξίδα για τη ζωή μου. Και ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος. Απλώς δεν τον είχα κοντά μου στην παιδική και εφηβική ηλικία» λέει με συγκίνηση.

Σε ηλικία 9 ετών ξεκινάει να ασχολείται με το χορό και το μπαλέτο. Ωστόσο ουδείς επικροτεί την έφεσή της στα καλλιτεχνικά, καθώς, όπως εξομολογείται η ίδια, οι γονείς της δεν ενθουσιάστηκαν με τη συγκεκριμένη ιδέα. «Δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς πίστευαν πως τα πράγματα είναι σκληρά. Συν τοις άλλοις προερχόμουν από μια καθαρά πατριαρχική οικογένεια.

Από την άλλη, η μητέρα μου καταλάβαινε ορισμένες ευαισθησίες μου και προσπαθούσε να με προστατέψει». Η αγάπη της, όμως, για τον κινηματογράφο και το θέατρο (πήγαινε συχνά με τη θεία της σε πολλές παραστάσεις, μιούζικαλ και επιθεωρήσεις της εποχής) είναι τόσο δυνατή που κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει από το όνειρό της: να γίνει χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια.


σχετικα αρθρα