του Γιάννη Κούσουλα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 28 ετών ο γνωστός DJ και παραγωγός Avicii, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον χαμό του Tim Bergling, γνωστού και ως Avicii, η οικογένειά του, είναι συγκλονισμένη και ζητάει από όλους να σεβαστούν την ανάγκη που έχουν να μείνουν μόνοι», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο ίδιος αποχώρησε από το χώρο της μουσικής το 2016 εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Ένα από αυτά ήταν και η παγκρεατίτιδα η οποία προήλθε από τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε. Είχε αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη και το προσάρτημά του το 2014. 

Είχε γεννηθεί στη Σουηδία και βρέθηκε νεκρός στη Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν.

«Η οικογένειά του, είναι συγκλονισμένη και ζητάει από όλους να σεβαστούν την ανάγκη που έχουν να μείνουν μόνοι», γράφει η ανακοίνωση.

Ο Avicii, ήταν πρωτοπόρος της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής και ήταν γνωστός για τις περιοδείες που έκανε σε ολόκληρο τον κόσμο. Είχε κερδίσει δύο MTV Music Awards, ένα Βραβείο Μουσικής Billboard, ενώ είχε και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Το δημοφιλέστερο κομμάτι του είχε τον τίτλο "Le7els". 

Ο θάνατός του ήρθε λίγες ημέρες μετά την υποψηφιότητά του για το βραβείο Billboard Music, που αφορούσε το κορυφαίο χορευτικό - ηλεκτρονικό άλμπουμ.

Κάποιες από τις πιο γνωστές δημιουργίες του, είναι το "Wake Me Up!", το ''The Days" και το "You Make Me." Ένα ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί για τη ζωή και την καριέρα του, με τίτλο Avicii: True Stories.