current views are: 10

9 Μαΐου 2018
Δημοσίευση10:02

Eurovision 2018: Τα ευτράπελα, η τηλεθέαση και η «Queen Eleni»!

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision μας χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές

Δημοσίευση 10:02’

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision μας χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα με την Ελλάδα να μην περνάει στον τελικό και την Κύπρο να παίρνει το πολυπόθητο διαβατήριο.

Με το σύνθημα «all aboard», οι τέσσερις παρουσιάστριες της φετινής Eurovision, Catarina Furtado, Silvia Alberto, Filomena Cautela και Daniela Ruah, καλωσόρισαν το κοινό και τους 200 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Altice Arena για την έναρξη του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.   

Τα ευτράπελα για την ελληνική αποστολή

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision μας χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές, ωστόσο, η ελληνική αποστολή είχε τα ευτράπελά της.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό τραγούδι δέχθηκε ακόμα ένα «χτύπημα» καθώς οι αρμόδιοι της διοργάνωσης εκτός οτι δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τα αιτήματα της Γιάννας Τερζή… της άλλαξαν όνομα!

Στην εισαγωγική λοιπόν, η κάρτα που υπάρχει στο βίντεο με την εμφάνιση της Ελλάδας στον α’ ημιτελικό στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, η Γιάννα αναφέρεται ως… Yianni!

Τεχνικά λάθη που έγινα κόστισαν στην Γιάννα Τέρζή μια θέση για τον τελικό. Τ τα λάθη που προκάλεσαν σύγχυση στην Γιάννα Τερζή και την ελληνική αποστολή είχαν να κάνουν με το τεχνικό κομμάτι. Τα πυροτεχνήματα που έπρεπε κανονικά να εμφανισθούν στη γέφυρα του τραγουδιού, «έσκασαν» στο δεύτερο κουπλέ. Το αποτέλεσμα ήταν να καλύψουν το πρόσωπο της Γιάννας και το εφέ με το μπλε χέρι. 

Τηλεθέαση

Έντονο ενδιαφέρον είχε η χθεσινή βραδιά της Eurovision με Ελλάδα και Κύπρο να συμμετέχουν στον ημιτελικό. Μπορεί η Ελλάδα να μην τα κατάφερε όμως αρκετοί ήταν οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη βραδιά.

Πιο συγκεκριμένα ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2018 έδωσε στην ΕΡΤ ποσοστά 22,3% στο γενικό σύνολο και 23,9% στο δυναμικό κοινό. Η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων συγκέντρωσε το περισσότερο ενδιαφέρον και υψηλότερα ποσοστά.

Queen Eleni

Το ‘πε και το ‘κανε η Ελένη Φουρέιρα και έβαλε τελικά… φωτιά στην Eurovision. 
 
Στη σκηνή της Altice Arena η Ελένη Φουρέιρα τα έδωσε όλα και ήταν πραγματικά εκρηκτική. Για πολλούς μάλιστα επιβεβαίωσε και τον ρόλο του φαβορί που της δίνουν της τελευταίες ώρες για νικήτρια της διοργάνωσης. Η εκρηκτική τραγουδίστρια ξεσήκωσε το στάδιο με το «Fuego» και έβαλε φωτιά, περνώντας στον τελικό.
 
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, ενώ στη δεύτερη η Νορβηγία με τον Alexander Rybak. Το Ισραήλ πια έχει πέσει και κατέχει την τρίτη θέση, η Γαλλία στην τέταρτη και η Λιθουανία στην πέμπτη. Και ακολουθούν η Εσθονία, η Τσεχία, η Σουηδία, η Βουλγαρία και η Φινλανδία.
Αναμένουμε να δούμε αν θα πέσουν μέσα τα στοιχήματα!
 
 

 


σχετικα αρθρα