current views are: 10

21 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:43

Σπύρος Φωκάς: Ένα πολύ δικό μου πρόσωπο μου πήρε τα λεφτά από την τράπεζα

«Ζούμε με μια σύνταξη 600 ευρώ»

Δημοσίευση 11:43’

«Ζούμε με μια σύνταξη 600 ευρώ»

Ο Σπύρος Φωκάς μίλησε για τον οικονομικό Γολγοθά που βιώνει τα τελευταία χρόνια. «Έφυγα οριστικά από την Αθήνα, γιατί ήταν θέμα επιβίωσης για εμένα και τη γυναίκα μου. Ζούμε με μια σύνταξη 600 ευρώ και προσπαθούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας αξιοπρεπώς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso.

Ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου ζούσαν σε ένα σπίτι στην Πετρούπολη, αλλά τα απλήρωτα ενοίκια και οι αυξημένες ανάγκες τους ανάγκασαν να φύγουν από την Αθήνα και να πάνε να ζήσουν στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, όπου έχουν ένα δικό τους σπίτι. «Ευτυχώς και οι δυο είμαστε λιτοδίαιτοι και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά πολλά», αποκαλύπτει ο Σπύρος Φωκάς και συμπληρώνει: «Έχω μια μικρή σύνταξη 600 ευρώ. Με αυτό ζούμε και ευτυχώς είμαστε ολιγαρκείς».

Για την απόφασή τους να φύγουν από την Αθήνα είπε: «Έπρεπε να το κάνουμε γιατί ήταν οικονομική ανάγκη. Δεν μπορείς να επιβιώσεις στην Αθήνα. Τα έξοδα έτρεχαν και δεν ξέραμε πώς να τα καλύψουμε».

Τέλος, μιλώντας για τα χρήματα που κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια από τη δουλειά του και θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή, δήλωσε: «Φυσικά και απέκτησα χρήματα. Όμως μου έτυχε μια στραβή. Ένα πολύ δικό μου πρόσωπο πήγε στην τράπεζα και σήκωσε όλα όσα είχα αποταμιεύσει. Έτσι έχασα τα πάντα».


σχετικα αρθρα