current views are: 8

11 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:00

Ελένη Φουρέιρα: «Δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό και να με βγάζετε εμένα εθνικίστρια»

Η τραγουδίστρια μίλησε για την Eurovision

Δημοσίευση 17:00’

Η τραγουδίστρια μίλησε για την Eurovision

Η ιστορία του αλβανικού αετού που έκανε η Ελένη Φουρέιρα με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας, Eugent Bushpepa, στον διαγωνισμό της Eurovision είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια. Η ίδια είχε απαντήσει τότε πως επρόκειτο για μια χειρονομία που παρερμηνεύτηκε.

Η τραγουδίστρια μίλησε και πάλι για τον θέμα «Στη φωλιά των Κου Κου» και την Κατερίνα Καραβάτου: «Ήταν κάτι το οποίο με στεναχώρησε πάρα πολύ. Πριν από αυτό είχα σηκώσει άλλες 100 σημαίες αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ουσιαστικά, για κάποιους από τα media υπήρχε πρόβλημα με την αλβανική σημαία.

Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί λέω, είμαι εδώ, πάω να διαγωνιστώ και σηκώνω στις πλάτες μου και αυτή τη χώρα και την Ελλάδα και την Αλβανία κι εκπροσωπώ την Κύπρο και αντί να με στηρίξετε που προσπαθώ να σας κάνω υπερήφανους τόσα χρόνια… δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό και να με βγάζετε εμένα εθνικίστρια!

Εγώ στην Ελλάδα στην ιστορία δεν το έμαθα αυτό. Δεν ξέρω σε ποια ιστορία το λέει αυτό, γιατί στην ελληνική ιστορία δεν το λέει. Είναι η αλβανική σημαία, δεν υπήρχε κάποιο σύμβολο. Στην ιστορία που έμαθα εγώ στην Ελλάδα δεν μου το μάθανε ότι απαγορεύεται να κάνεις την αλβανική σημαία γιατί είναι εθνικιστικό θέμα.

Πώς γίνεται μετά από όλα αυτά που έχω περάσει στη ζωή μου να προσπαθώ να με αποδεχτεί αυτή η χώρα, να γυρίσουν και να πουν ότι είμαι και εθνικίστρια. Έλεγα, δεν το πιστεύω Θεέ μου, τι άλλο θα ακούσω!

Από την άλλη συνειδητοποίησα πόσο με αγαπάει ο κόσμος. Ό,τι και να έκαναν κάποιοι, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να μου κάνουν αυτό που ήθελαν να μου κάνουν, δεν τα κατάφεραν. Όσο κι αν προσπάθησαν να με κάνουν να μισήσω την Ελλάδα, δεν τα κατάφεραν».


σχετικα αρθρα