current views are: 13

12 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:57

Ο ειρωνικός ναζιστικός χαιρετισμός του Μπόνο

Αφιερωμένος… στον ακροδεξιό Τζίμι Άκεσον

Δημοσίευση 06:57’

Αφιερωμένος… στον ακροδεξιό Τζίμι Άκεσον

Ο Μπόνο εθεάθη να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια συναυλίας των U2, κοροϊδεύοντας προκλητικά τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας.

Ο Ιρλανδός ρόκερ ενώ τραγουδούσε ως το σατανικό alter-ego του, Mr. MacPhisto, στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή σήκωσε το δεξί του χέρι ψηλά και έκανε την κίνηση δύο φορές φωνάζοντας “Åkesson!” – αναφερόμενος στον αρχηγό του κόμματος των Σουηδών Δημοκρατικών της Σουηδίας, Τζίμι Άκεσον.

«Φαίνεται ότι οι Σουηδοί αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Άρια δυναμική τους. Ω, ναι!» είπε ο χαρακτήρας του σατανικού κλόουν, σύμφωνα με τη Local Sweden.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα του Åkesson, το οποίο έχει τις ρίζες του στο νεοναζιστικό κίνημα, κέρδισε έδαφος στις εκλογές την Κυριακή, προκαλώντας στη σκανδιναβική χώρα πολιτικό αδιέξοδο.

«Αγαπώ τις εκλογές. Αγαπώ τα μπαλόνια. Μου αρέσουν … τα κόμματα που βγαίνουν εκτός ελέγχου» είπε το alter ego του Μπόνο κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

«Μόλις γύρισα από τη Σουηδία», πρόσθεσε ο τραγουδιστής. «Δεν ήξερα πόσο μου άρεσε η Σουηδία. Ψηλοί, ξανθοί, μπλε-μάτια … βαρετοί».

Στη συνέχεια, έβαλε το χέρι του μπροστά από το στόμα του και έκανε πως χασμουριέται.

Η μπάντα θα εμφανιστεί στη γαλλική πρωτεύουσα ξανά σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας της Innocence + Experience Tour.

Πηγή: ΑΠΕ