Για τη σχέση της με τα social media και την τεχνολογία, τα «υποψιασμένα» κοινά της εκπομπής της, τον τρόπο που συνδυάζεται μία καλή εξωτερική εμφάνιση με τον σωστό επαγγελματισμό, αλλά και τη διαφύλαξη της προσωπικής της ζωής, μίλησε στο «TV Έθνος» η Πόπη Τσαπανίδου.
«Αυτό που αγαπάω στο Twitter είναι η άμεση επικοινωνία με τόσο πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες», τόνισε η 44χρονη δημσιογράφος για τη μεγάλη κοινότητα των διαδικτυακών followers της και πρόσθεσε: «Όσο για τις κολακείες; τις αφηνω για άλλους. Είναι αστεία πράγματα αυτά. Αλίμονο σε όσους περιμένουν ηλεκτρονική αυτοεπιβεβαίωση!», ενώ για τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί κατά κόρον κατά τη διάρκεια της εκπομπής της, δήλωσε: «Είμαι γκατζετάκιας. Μου αρέσει να αξιοποιώ όλα όσα η εποχή μου προσφέρει. Όσα απλοποιούν τη ζωή μου». Ωστόσο διευκρίνισε: «Έχω την ωριμότητα να ξεχωρίζω την πραγματική ζωή από την ψηφιακή».

Όσο για την τηλεθέαση του ΣΚΑΪ Τώρα και το κοινό στο οποίο στοχεύει, η Πόπη Τσαπανίδου, τόνισε: «Τα υποψιασμένα κοινά. Τον τηλεθεατή που έχει άποψη και απορρίπτει μια τηλεόραση που θα τον νανουρίσει γλυκά στον καναπέ του. Όποιος ψάχνει ροζ, κίτρινα και πορτοκαλί δεν θα τα βρει σ' εμάς. Από κει και πέρα, φυσικά και θέλουμε να κάνουμε πολύ καλά νούμερα. Τα καλύτερα! Ξέρεις κανένα να λέει ότι δεν θέλει να επιτύχει;».

 Παράλληλα, μετά από σχετική ερώτηση για την καλή εξωτερική της εμφάνιση, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εμφάνιση είναι θέμα γονιδίων. Με καλά γονίδια άντε να ανοίξει μια πόρτα και να σε συμπαθήσει κάποιος με την πρώτη ματιά. Μετά; Πώς αναπτύσσεσαι, πώς εδραιώνεσαι, πώς δημιουργείς; Μετά λοιπόν, θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή, προσήλωση και υπευθυνότητα. Δεν θέλει καλάμια και ωραιοπάθειες».

Τέλος, δήλωσε «βαθιά ενοχική» για τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνει στην οικογένειά της λόγω των αυξημένων επαγγελματικών της υποχρεώσεων, παραδεχόμενη: «Ποτέ δεν επαρκεί ο χρόνος για τους ανθρώπους που αγαπώ», ενώ για την επιλογή της να διαφυλάξει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική της ζωή, είπε: «Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία προστασίας της προσωπικής μου ζωής. Είναι αυτονόητο για μένα. Πάντα ήταν».