Σοκ για την Αμέλια Αναστασάκη! Η παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ALTER έζησε εφιαλτικές στιγμές, όταν η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Άνω Γλυφάδα παραλίγο να φτάσει μέχρι και το σπίτι της. Με την αγωνία της να χτυπάει κόκκινο, η Αμέλια παρακολουθούσε, χωρίς να μπορεί να κάνει οτιδήποτε, τη φωτιά να φτάνει σε απόσταση τριάντα μέτρων από το σπίτι της! Το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα η νεαρή δημοσιογράφος έπρεπε να φύγει για το κανάλι του Μπουρναζίου, προκειμένου να προετοιμάσει την εκπομπή.
Αν και προσπαθούσε να κρύψει το άγχος της στον φακό, οι εικόνες της απειλητικής φωτιάς δεν μπορούσαν να φύγουν από το μυαλό της. Τελικά, λίγες ώρες μετά την εκπομπή μίλησε στην Espresso για τον εφιάλτη που έζησε:

«Σοκαρίστηκα γιατί ενώ κοιμόμουν, επειδή έπρεπε να ξυπνήσω στις 4 για να πάω στο κανάλι, ένα τηλεφώνημα από μια φίλη μου με ενημέρωσε για το τι συνέβαινε γύρω μου. Δεν είχα καταλάβει τίποτε. Όπως βγήκα στο μπαλκόνι, έβλεπα τη φωτιά να πλησιάζει. Ηταν ένα τραγικό και συνάμα τρομακτικό θέαμα. Έβλεπα τις εικόνες από τα sites και αναγνώριζα τους δρόμους και τα σημεία. Να φανταστείτε, στα 100 μέτρα από το σπίτι μου κάηκαν η αποθήκη και το σπίτι. Ακόμη και όταν βρισκόμουν στο κανάλι, αγωνιούσα και περίμενα να τελειώσει η εκπομπή για να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια».