current views are: 14

15 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:58

Οι απαιτήσεις του Μάρκου Σεφερλή που τον οδήγησαν σε πόλεμο με τις Θεατρικές Σκηνές: «Ζήτησε μισθό…»

Σήμερα μέσα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», παρακολουθήσαμε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης».

Δημοσίευση 12:58’

Σήμερα μέσα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», παρακολουθήσαμε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης».

Τεράστια έκταση παίρνει το θέμα με τη ματαίωση της παράστασης «Ζητείται Ψεύτης» στο Θέατρο Παλλάς με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή. Φαίνεται πως οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι τελικά ο ίδιος ο Μάρκος και οι Θεατρικές Σκηνές, καθώς διαφώνησαν σε βασικά πράγματα Στη φωλιά των Κου Κου, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης μετέφερε αρχικά από την πλευράτων θεατρικών επιχειρήσεων τα εξής:

«Το σημαντικό ραντεβού έγινε την 1η Αυγούστου, Εκεί συμφώνησαν το θέατρο και ο Μάρκος Σεφερλής για πολλά πράγματα, δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, έκαναν προσύμφωνο. Πριν από μία εβδομάδα ήρθε στις Θεατρικές Σκηνές ένα επίσημο έγγραφο από τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ζητούσε τα εξής: 1) Να έχει άποψη για το εικαστικό της μαρκίζας και να έχει και δική του αφίσα μόνος του, 2) Ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μισθό συν ποσοστά και 50,000 ευρώ ως εγγύηση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τώρα ζήτησε κάτι παραπάνω, 3) Επειδή οι Θεατρικές Σκηνές είχαν ζητήσει από τον Μάρκο Σεφερλή να μην κάνει τίποτα θεατρικό από το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας μέχρι το ανέβασμα της παράστασης τον Φεβρουάριο, ο δικηγόρος του ηθοποιού ζήτησε να ανεβάσει ο Μάρκος μια παιδική παράσταση στο Περοκέ τους μήνες Δεκέμβριο – Ιανουάριο, 4) Οι πρόβες θα έπρεπε να γίνονται πρωί, αφού ο Μάρκος θα έπαιζε στο Περοκέ το βράδυ».

Στη συνέχεια, ο Αργύρης Αγγέλου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, δήλωσε τα εξής στην εκπομπή: «Όλοι ήμασταν ενημερωμένοι από τον περασμένο Φεβρουάριο να έχουμε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε τους δύο μήνες που θα διαρκούσαν οι πρόβες να είμαστε διαθέσιμοι. Μας κάλεσαν στο γραφείο μερικές μέρες πριν για να μας ενημερώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν. Αν ήμασταν 25 άτομα μαζί με τον κ. Σεφερλή, τους 18 που τους ξέρω δεν είναι οι ηθοποιοί που ακύρωσαν τη δουλειά. ήταν μια δουλειά που στήθηκε συγκεκριμένα για τον κ. Σεφερλή.  Επομένως, αν είχα εγώ μια διαφωνία, απέξω περίμεναν για να πάρουν τη θέση μου άλλοι 15. Πιστεύω ότι ακυρώθηκε επειδή υπάρχουν καλλιτεχνικές διαφωνίες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλοι οι ηθοποιοί είναι στεναχωρημένοι και ξεκρέμαστοι».

Από το περιβάλλον του Μάρκου Σεφερλή, ο Γιάννης Πουλόπουλος μετέφερε τα εξής: «Δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους από καμία πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας».


σχετικα αρθρα