Η 25χρονη Leila Lopes από την Αγκόλα, κέρδισε στο Σάο Πάολο τον τίτλο της «Miss Universe» και για ένα χρόνο θα είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο! Πρώτη αναπληρωματική στέφθηκε η Μις Ουκρανία Olesia Stefanko, β’ αναπληρωματική η καλλονή από τη Βραζιλία - η οποία ήταν και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τέταρτη ήρθε η Μις Φιλιππίνες και πέμπτη η εκπρόσωπος της Κίνας.

Η Leila Lopes, αν και δεν ήταν στα φαβορί,άρχισε να κερδίζει τις εντυπώσεις των κριτών από τη στιγμή που βγήκε στην πρώτη πεντάδα του διαγωνισμού ομορφιάς. Κατάφερε να κερδίσει 88 υποψήφιες, ακόμα και το απόλυτο φαβορί, τη Μις Ινδία που τελικά δεν κατάφερε να μπει ούτε καν στην τελική δεκάδα.

Αυτό που έκανε την κριτική επιτροπή να της δώσει το στέμμα ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση τι θα άλλαζε στην εξωτερική της εμφάνιση, αν είχε τη δυνατότητα. Η 25χρονη καλλονή δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα, ότι της αρέσει ο εαυτός της και διαθέτει εσωτερική ομορφιά που βγαίνει στο πρόσωπό της.

Η ελληνική συμμετοχή εκπροσωπήθηκε από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία παρά το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων του Σάο Πάολο, δεν κατάφερε τελικά να μπει στη 16άδα.

Η τελική 16άδα είχε ως εξής:
1. Γαλλία
2. Κόσοβο
3. Κολομβία
4. Κίνα
5. Αγκόλα
6. Αυστραλία
7. Πουέρτο Ρίκο
8. Βραζιλία
9. Ολλανδία
10. Η.Π.Α.
11. Ουκρανία
12. Παναμά
13. Κόστα Ρίκα
14. Πορτογαλία
15. Φιλιππίνες
16. Βενεζουέλα

Πηγή: real.gr