Πάντα αυθόρμητη και ειλικρινής η Ελένη Ράντου μιλώντας στο «Βήμα» σχολίασε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το πρόβλημα του ηθοποιού.
«Στον δικό μας χώρο είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα να φαίνονται σημάδια αναξιοπιστίας. Τα τελευταία τρία χρόνια, αν και δουλεύω διπλάσια, κυνηγάω τα λεφτά μου με δικηγόρους. Καταλάβαινα ότι δεν πάμε καλά. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν θέμα αναξιόπιστων ανθρώπων και όχι οικονομικών. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείνουν εταιρείες, να μην πληρωνόμαστε και να κυνηγάμε ακόμη και τα πεντακόσια ευρώ. Κάποτε υπήρχε λόγος τιμής και ξαφνικά χάθηκε η αίσθηση της αξιοπρέπειας. Δεν υπάρχουν αξία, αξιοπιστία και συνέπεια».

Παραδέχεται ότι έχει δουλέψει χωρίς να πληρωθεί, ενώ πλέον δεν παίρνει χρήματα ούτε από τις επαναλήψεις: «Για την ταινία «Πεθαίνω για σένα» δεν πληρώθηκα ποτέ, διότι έκλεισε η εταιρεία παραγωγής. Ούτε καν για τους έξι μήνες που κάναμε γυρίσματα. Στην τηλεόραση έχασα όλα τα λεφτά της δεύτερης σεζόν της "Εργαζόμενης γυναίκας". Ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που μας έδιναν για τις επαναλήψεις, πλέον, με το έτσι θέλω, τα κανάλια δεν μας τα πληρώνουν».

Πριν λίγο καιρό της έγινε πρόταση να διαφημίσει τράπεζα αλλά αρνήθηκε όπως η ίδια δηλώνει: «Για καλή μου τύχη, δεν έχω καμία σχέση και συναλλαγή με το κράτος. Το τίμημα της ανεξαρτησίας μου το έχω πληρώσει τρελά. Αλλά αυτό με βοήθησε να μην κάνω υποχωρήσεις, τουλάχιστον δεν έχω τέτοια πρόθεση. Από την οικονομική πίτα που μου αναλογεί πρέπει να έχω πάρει το ένα χιλιοστό. Πριν από έξι μήνες μού έκαναν πρόταση για μια διαφήμιση. Δεν ένιωσα καλά, ντράπηκα να διαφημίσω τράπεζα» και συνεχίζει: «Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν αντέχεις μερικά πράγματα. Δεν θα μπορούσα να διαφημίζω δάνεια ούτε τώρα ούτε δέκα χρόνια πριν».

  

Πηγή: mediagate.gr