Ο Γεράσιμος Πουλάκης, πρόεδρος των συλλόγου τριτέκνων, έδωσε τη δική του απάντηση στον σάλο που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη πως η Ελένη Μενεγάκη λαμβάνει από το 2008 το επίδομα τριτέκνου, παρά την οικονομική της άνεση.
«Αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμα της κάθε μητέρας που γεννά τρίτο παιδί, τέταρτο, πέμπτο και λοιπά κι αν δεν το διεκδικήσει παραμένει εκεί, δεν πάει κάπου αλλού. Αυτό δεν είναι της μητέρας, το επίδομα είναι του παιδιού και δόθηκε για να στηριχτεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», είπε σε τηλεφωνική του συνομιλία στον τηλεοπτικό αέρα του «Πολύ Μπλα Μπλα».

Μάλιστα, στη συνέχεια έδωσε την απόλυτη στήριξη του στη 41χρονη παρουσιάστρια, αφού πρώτα διευκρίνισε πως δεν την γνωρίζει προσωπικά: «Δεν τον θεωρώ σωστό αυτό τον σάλο, διότι αυτό το δικαίωμα είναι συνταγματικό της δικαίωμα, γιατί δεν κάνετε ένα ρεπορτάζ και για αυτούς στη Βουλή με τόσες καταθέσεις που παίρνουν επίδομα; Κι επειδή άκουσα πριν που λέγατε πως ενώ παίρνει τόσα χρήματα μπήκε σε πολύπλοκη γραφειοκρατία για να πάρει το επίδομα, να σας πω πως δεν χρειάζεται μια ιδιαίτερη γραφειοκρατική διαδικασία. Είναι μια πεντάλεπτη διαδικασία με την ταυτότητα σου και το πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών».

Πηγή: Yupi.gr