Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι και να μην υπάρχει κάτι που να τους απασχολεί. Κάποιοι τα καταφέρνουν κάποιοι άλλοι όχι. Η Μαρία Χούκλη, νιώθει ευτυχισμένη, αλλά δεν έχει αυτό το συναίσθημα επί μονίμου βάσεως. «Δεν έχω κυρίαρχο το αίσθημα της ευτυχίας και ίσως αυτό είναι ύβρις. Θεωρώ πως μόνο οι ηλίθιοι είναι μονίμως ευτυχισμένοι. Είναι στιγμές που είμαι ευχαριστημένη. Στιγμές μόνο. Συνήθως είμαι σε μια διαρκή αγωνία, σαν κάτι να πρόκειται να ανατραπεί», δήλωσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1.

Πρόκειται για μια γυναίκα που βρίσκεται στις επάλξεις των ειδήσεων αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η ειλικρίνεια και η ψυχραιμία, αφού δύσκολα θα βγει εκτός εαυτού. Τα τελευταία χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με μια ασθένεια που μόνο με ψυχραιμία δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς, αλλά εκείνη τα κατάφερε και βγήκε νικήτρια.

 Βέβαια, για να αντιμετωπίσει και για να ξεπεράσει κάποιες καταστάσεις χρειάστηκε να κάνει ψυχανάλυση. «Έκανα ψυχανάλυση πέντε- έξι χρόνια, κυρίως για να απαντήσω σε όλη αυτή τη δυσαρμονία που μου προκάλεσε η περιπέτεια με την υγεία μου», δήλωσε η Μαρία Χούκλη στο περιοδικό «Down town» και συνέχισε: «Το ξεκίνησα έτσι, όμως στη συνέχεια ήταν μια βοήθεια στο να συμφιλιωθώ και να καθαρίσω όλα αυτά τα «σκουπιδάκια» που έχουμε μέσα μας και μας μπλοκάρουν. Το κέρδος ήταν ότι δεν κρύβομαι πια και από τον εαυτό μου», δήλωσε στη συνέντευξή της.