Την ίδια ώρα που νεόκοποι παρουσιαστές αγωνιούν για την τύχη τους, οι επί σειρά ετών ήρωες της AGB βρίσκονται «σε εφεδρεία». Πώς κυλά η ζωή τους χωρίς την Tv και πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν; «Η προβληματική οικονομική κατάσταση καθιστά το "παιχνίδι της τηλεόρασης" όμοιο με εκείνο της καρέκλας: Οποιος έχει απομακρυνθεί την ώρα που έχει σταματήσει η μουσική βγαίνει εκτός», λένε οι γνώστες του χώρου, που τονίζουν ότι οι τηλεοπτικοί αστέρες πρώτου μεγέθους δύσκολα θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα: Αμοιβές, δηλαδή που φτάνουν μέχρι 3.500-4.000 ευρώ, ενώ για τους πάνελιστες μόλις που ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ.

Ενας από αυτούς τους παρουσιαστές είναι ο «βετεράνος» Γιώργος Πολυχρονίου, που προτιμά να ασχολείται με το ραδιόφωνο και δηλώνει: «Σε μια εποχή όπου οι αμοιβές φτάνουν στο όριο της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, ποιον φυσιολογικό επαγγελματία ενδιαφέρει η τηλεόραση; Πρέπει είναι άρρωστος, κομπλεξικός ή λάτρης του αντικειμένου. Κι εγώ, με την τηλεόραση, δεν είμαι».

Τις τελευταίες τρεις σεζόν είναι χωρίς τηλεοπτική στέγη η Αννα Δρούζα. Αρχικά θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τον χώρο, πενθώντας το χαμό της μητέρας της, Νίκης Τυπάλδου. Έπειτα, προτίμησε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο με τα σεμινάρια αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που οργάνωνε και την εποχή που παρουσίαζε το «Μπορώ». Παράλληλα, φημολογείται ότι, σε πολύ στενό κύκλο, παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Θανάση Λάλα.

«Εκτός» από επιλογή έχει μείνει και η άλλοτε βασίλισσα των εκπομπών του Σαββατοκύριακου, Σοφία Αλιμπέρτη, που δηλώσει σε όσους τη ρωτούν για την επάνοδό της: «Είμαι καλά, ευχαριστώ. Είμαι σπίτι μου και μπορεί να μείνω σ' αυτό για πάντα». Λέγεται ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σε συζητήσεις με τη δημόσια τηλεόραση που έμειναν εκκρεμείς λόγω των αλλαγών στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

«Δεν είμαι καλή... φιλενάδα και ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζω τον θεατή σαν ζώο, αλλά με σεβασμό» λέει ο Μίλτος Μακρίδης για τους λόγους που πιθανολογεί ότι, αν και μετρά περίπου 25 χρόνια στην τηλεόραση (ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών), τις τελευταίες σεζόν δεν δέχεται προτάσεις.

Για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, το παρόν του βρίσκεται στο σπίτι του στη Μήλο, όπου έχει αφοσιωθεί στη μουσική του. Πιθανολογείται όμως ότι μπορεί να κάνει πράξη την επιθυμία του να γράψει ένα βιβλίο.

Η οικογενειακή ζωή έχει απορροφήσει την Κατερίνα Λάσπα, αλλά και τη Βάσια Λόη. Οι πληροφορίες θέλουν πάντως την πρώην παρουσιάστρια του «TV weekend» να σχεδιάζει την απόκτηση μιας δικής της μικρής επιχείρησης.

«Ταμένη» στα ερτζιανά είναι Πόπη Χατζηδημητρίου, που όπως έχει δηλώσει βρήκε την υγειά της, δέκα χρόνια πριν, που αποφάσισε να αποχωρήσει απ την οθόνη. «Στο ραδιόφωνο είσαι ένας normal άνθρωπος. Δεν καλείσαι να υπηρετήσεις μια εικόνα. Δεν είσαι αποκομμένος από την πραγματικότητα, ούτε μέρος ενός «σεναρίου». Κι όσο για τον τηλε- σεφ Ηλία Μαμαλάκη, εκθέτει σε γκαλερί της Μυκόνου φωτό από φαγητά που τράβηξε στη διάρκεια των ταξιδιών του καθώς και το «Μανιφέστο της πείνας»: 300 φωτογραφίες που έχουν ως θέμα τους το τέλος του γεύματος.


Πηγή: Radar