Είναι μόλις 28 ετών, όμως εδώ και τρία χρόνια το όνομα της φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες σχεδιάστριες μόδας. Οι δημιουργήσεις της έχουν «περπατήσει» σε κόκκινα χαλιά, αφού πολλές κυρίες του Hollywood τις επιλέγουν, ενώ η ίδια μετά το fashion show της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου επέστρεψε στην χώρα της για ένα μόνο show.
Η Μαίρη Κατράντζου είναι Ελληνίδα και αυτό που έχει να πει μετά την παγκόσμια –θα τολμούσαμε να πούμε- αναγνώριση είναι: «τα πάντα είναι δυνατά τελικά»!
Σπούδασε στο Rhode Island School of Design και στο Central Saint Martins,  εργάστηκε στην Sophia Kokosalaki και εδώ και δύο χρόνια μαγεύει τους fashion editors με τις δημιουργίες της.

Από πού αντλεί όμως τις ιδέες της; «Από τον χώρο του design, εμμέσως από την ομορφιά που υπάρχει στα αντικείμενα και τα έργα τέχνης, από το interion design, industrial design και το σχέδιο κοσμήματος», λέει μιλώντας στο EΓΩ!

Για το ντύσιμο και το στυλ εξηγεί: «Για μένα, το σχέδιο είναι μηχανικά εφαρμοσμένο πάνω στη γυναίκα, για να αναδείξει τη σιλουέτα της, να την κολακεύσει και να την κάνει να αισθανθεί πως φορά κάτι ακριβό, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερο».

Επίσης, θεωρεί ότι «οι Ελληνίδες είναι από τις πιο εκλεπτυσμένες στυλιστικά γυναίκες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο»!

Όσο για την ίδια, νιώθει τυχερή για την ευκαιρία που της δόθηκε στο Λονδίνο και πλέον πιστεύει ότι «πάντα είναι δυνατά», αφού πριν τρία χρόνια δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που ζει σήμερα!

Πάντως, σε όποιο μέρος της γης και να καταλήξει, την Ελλάδα δεν την ξεχνάει: «Το σπίτι μου είναι στην Ελλάδα, απλώς μου δόθηκε μια ευκαιρία στο Λονδίνο να κάνω πραγματικότητα αυτά που ήθελα. Μέσα μου έχω ένα κομμάτι από εκεί –επειδή εκεί σπούδασα-, αλλά η Ελλάδα είναι Ελλάδα, όπως και να το κάνουμε».


Πηγή: star.gr