Ρατσιστική αποκάλεσε την ελληνική κοινωνία ο Φώτης Σεργουλόπουλος αιτιολογώντας έτσι το γιατί δεν θέλει να γίνει πατέρας, στην εκπομπή «Πρωινό Mou», όπου ήταν καλεσμένος.
Ο 48χρονος παρουσιαστής εξομολογήθηκε πως δεν θα ήθελε ο ίδιος να αποκτήσει δικό του παιδί: «Μου αρέσουν τα παιδιά και μου αρέσει όταν είναι σε απόσταση και δεν είναι δικά μου. Γιατί τα έχεις επιλεκτικά. Τρώει ο άλλος την κούραση, το ξενύχτι και τις αγωνίες και εσύ τα έχεις και παίζεις» είπε γελώντας και πρόσθεσε: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα ήθελα. Είμαι και σε μια ηλικία τώρα πια..». Ωστόσο, πριν από 5 χρόνια ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσει ένα παιδί: «Ήμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά τότε. Ήμουν σε μια περίοδο της ζωής μου που έβλεπα ότι έπρεπε να κάνω κάτι πολύ δημιουργικό. Και το πολύ δημιουργικό σε έναν άνθρωπο είναι σαφώς ένα παιδί. Είχα σκεφτεί να κάνω μια υιοθεσία και μάλιστα είχα κάτι επαφές με τη Γουατεμάλα. Μια φίλη μου είχε υιοθετήσει δυο κοριτσάκια από κει και το είχαμε συζητήσει».
 
Γιατί όμως δεν έκανε πράξη την επιθυμία του αυτή; «Δεν το έκανα για πολλούς λόγους και περισσότερο για εκείνο. Γιατί ένα παιδί με έναν πατέρα μόνο στην Ελλάδα θα δεχόταν έναν είδους ρατσισμό. Γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές» είπε και συμπλήρωσε πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές παντού, ακόμα και η νέα γενιά: «Είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό. Πρώτα απ’ όλα εμείς εφηύραμε τον ρατσισμό όταν οι αρχαίοι έλεγαν “πας μη Έλλην βάρβαρος”. Είμαι σίγουρος ότι ένα παιδάκι από τη Γουατεμάλα στο σχολείο θα ήταν ινδιανάκι. Δεν θα το έπαιρνα το ρίσκο να το φέρω στην Ελλάδα. Αν ήμουν στο εξωτερικό θα το έκανα, στην Ελλάδα όχι» τόνισε. Ο ίδιος έχει βιώσει τον ρατσισμό για τις επιλογές που έχει κάνει; «Εγώ έχω προστατεύσει πολύ τον εαυτό μου. Έχω βρεθεί σε περιβάλλοντα στα οποία με αγαπούν και τους αγαπώ. (…) Γιατί λέω ότι είναι ρατσιστές; Γιατί οτιδήποτε διαφορετικό, πολύχρωμο, στραβό είναι περίεργο».
 
Ο Γιώργος Λιάγκας από τη μεριά του ομολόγησε πως διαφωνεί εντελώς με την άποψη του παρουσιαστή: «Όταν εσύ πέρυσι είχες βγει στον Κωστόπουλο και είπες ότι έχεις έναν τρόπο ζωής, όλοι την επόμενη μέρα βγήκαν και είπαν “μπράβο και τι ωραία που τα είπε ο Σεργουλόπουλος”. Δεν βγήκε κανείς να πει τίποτα. Γιατί λοιπόν λες ότι είμαστε ρατσιστές οι Έλληνες;». «Θα έχω τους λόγους μου. Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ ανεκτικοί» δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Και συνέχισε: «Εγώ δεν μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά κανενός δημοσίως. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να πω τη γνώμη μου αν συμφωνώ ή όχι. Αλλά κι εγώ αλλάζω γνώμες πολύ εύκολα. Ειδικά όταν πρόκειται για πράγματα σημαντικά, δεν θέλω να είμαι ξεροκέφαλος, θέλω να αλλάζω γνώμη».Πηγή: yupi.gr