Η Xριστίνα Πολίτη στη συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό ΟΚ! μιλάει για το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο, για τις παγίδες που κρύβει η έκθεση στο γυαλί και δηλώνει σχετικά: «Τελείωσε η εποχή των μοντέλων».

Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα που κρύβει το γυαλί;
Νομίζω ότι έτσι όπως τα βλέπω, ως κομμάτι της δουλειάς μου, διαπιστώνω ότι όλοι οι άνθρωποι στην τηλεόραση κουβαλάνε μια τρέλα, είτε εμμονική, είτε δημιουργική. Είναι ένας μικρόκοσμος που ζει σαν να είναι στο Twilight zone! Κι όταν βγουν από αυτή τους πιάνει ένα αμόκ, σαν να μην υπάρχουν, σαν να λείπει ο λόγος ύπαρξης. Εδώ θέλω να επισημάνω και το εξής: τα παλιά κοσμικά έχουν πολλά κοινά με την έκθεση των ανθρώπων στην τηλεόραση: «Υπάρχω στο γυαλί άρα υπάρχω στη ζωή». Πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένος για να το αντέξεις και να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως μέσο.

Ως «cosmopoliti blog», τι χρειάζεται η τηλεόραση για να γίνει cosmopolitan κατά τη γνώμη σου;
Το κοσμοπολίτικο δεν σημαίνει και χλιδάτο. Δεν ανοίγουμε τις κεραίες μας για να δούμε δεξιά και αριστερά. Ανοιχτό μυαλό χρειάζεται και ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν. Τελείωσε η εποχή των μοντέλων! Γι’ αυτό όσοι είναι δημοσιογράφοι έχουν σουξέ. Τόσο καιρό η τηλεόραση βασιζόταν σε μίνι φούστες, λες και παίζαμε σε τσόντες.


Φεύγοντας από το στούντιο τι σκέφτεσαι;
Ελπίζω να μην ήμουν άχρηστη σήμερα!
Πηγή: yupi.gr