Τα βρόντηξε και έφυγε από την δουλειά του ο… Άκης Πετρετζίκης! Η επιμονή του να μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα, τον έθεσε εκτός κουζίνας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινή Μελέτη» ο Άκης δούλευε ως chef σε γνωστό εστιατόριο εδώ και τέσσερις μήνες και τα βρόντηξε γιατί δεν ήθελε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Ο μάγειρας ήθελε να μαγειρεύει γκουρμέ, τα υλικά στοίχιζαν αρκετά χρήματα, η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη και τα νεύρα άρχισαν να γίνονται έντονα και απ΄ τις δύο πλευρές.

Οι ιδιοκτήτες περίμεναν πώς έχοντας στο μαγαζί τους τον νικητή του master chef, η προσέλευση του κόσμου θα ήταν μεγάλη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε! Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι τσιμπημένες τιμές, το πελατολόγιό τους όλο και μειωνόταν.

Το κόστος για τα υλικά που χρειαζόταν ο Άκης ήταν πολύ υψηλό και στο τέλος της ημέρας τα κέρδη του εστιατορίου δεν ήταν τα αναμενόμενα! Έτσι οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μην κάνουν γκουρμέ, αλλά πιο απλά φαγητά… Αυτό βρήκε αντίθετο τον Άκη, ο οποίος τους είπε «γεια σας»!