Στο Βήμα και την Αφροδίτη Γραμμέλη μίλησε η Σμαράγδα Καρύδη εξηγώντας ότι είναι κατ' επιλογήν φέτος εκτός τηλεόρασης αποκαλύπτοντας ότι και εκείνη κάποια στιγμή κινδύνευσε να ψωνιστεί.
– Είχατε δηλώσει ότι γενικότερα έχετε εμμονές στη δουλειά σας, ειδικά σε σχέση με πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεστε. Συνεχίζετε;
«∆εν έχω εµµονές µε τα ίδια πρόσωπα, απλώς έχω εµµονή στο να θέλω να συνεργάζοµαι µε ανθρώπους που εκτιµώ και αγαπώ. ∆εν θα δουλεύω µόνο µε ένα-δύο πρόσωπα».

– Εχετε την πολυτέλεια να το διαλέγετε;
«Ναι, την έχω. Γενικά µε ενδιαφέρουν οι σχέσεις, γιατί στη συγκεκριµένη δουλειά πρέπει να βάλεις µέρος του εαυτού σου µέσα. Μπορεί να µην ταιριάζεις µε κάποιους, αλλά σίγουρα βρίσκεις κάποιους».

– Εσείς δεν κινδυνέψατε κάποια στιγμή να «ψωνιστείτε»;
«Πάντα κινδυνεύεις γιατί πάντα θέλεις να κινούνται όλα γύρω από τον εαυτό σου. Ειδικά εγώ που είµαι και µοναχοπαίδι... Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι αυτό είναι µεγάλη σκλαβιά και σε οδηγεί σε λάθος επιλογές. Κατάλαβα επίσης ότι ο εγωκεντρισµός και ο εγωισµός σου σε οδηγούν εναντίον του εαυτού σου. Είναι σαν το φίδι που τρώει την ουρά του. Προτιµότερο να συνεργάζεσαι και να δίνεις ένα χέρι στον άλλον».

– Η τηλεόραση σας λείπει;
«Μου λείπει τόσο όσο. Θα ήθελα να γίνει μια ωραία δουλειά και να είμαι μέσα. Αλλά ούτε ωραίες ούτε δουλειές γίνονται πλέον».

– Πάντως τα «όχι» εσείς τα είπατε νωρίτερα από την έναρξη της κρίσης.
«Εγώ λέω "όχι" από μικρή. Δεν έπεφτα ποτέ στο ψητό σε ό,τι αφορά τη δουλειά μου. Δεν έγινα ηθοποιός για να παίξω στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή έριξα νερό στο κρασί μου και έκανα και καλές και μέτριες και κάποιες δουλειές που ήταν χάλια. Απολύτως για τα λεφτά δεν έκανα κακή δουλειά. Απλώς σκέφτηκα ότι δεν είναι αυτό που θα με πάει παραπέρα, αλλά τουλάχιστον ήταν κάτι αξιοπρεπές».

– Δεν γλυκαθήκατε με το χρήμα και την αναγνωρισιμότητα;
«Πώς δεν γλυκάθηκα; Γι' αυτό και δούλευα σαν την παλαβή. Δεν έκανα όμως ποτέ κάτι για το οποίο να νιώσω ότι ξεφτιλίστηκα. Γλυκάθηκα αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το κριτήριο».

– Θα αφήνατε την υποκριτική αν χρειαζόταν να κάνετε άλλη δουλειά;
«Αν έπρεπε να δουλέψω για να ζήσω, φυσικά και θα το έκανα. Δεν κατέχω κάποια άλλη δουλειά που μπορώ να κάνω, δεν ξέρω μια δεύτερη τέχνη, οπότε θα κάνω ό,τι βρω».