Πρωταγωνιστεί στη νέα καθημερινή σειρά που θα προβάλει το Mega «Οι βασιλιάδες» και στη θεατρική παράσταση «Ανδρική νοημοσύνη. Οξύμωρο;» στο θέατρο Κόρονετ. ΟΓεράσιμος Σκιαδαρέσης μπορεί να δουλεύει σε διπλό ταμπλό, ωστόσο, όπως δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Βήμα», νιώθει ανασφάλεια και «στριμωγμένος» όπως όλοι.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που ο ηθοποιός παραχώρησε στην καλή συνάδελφο Αφροδίτη Γράμμελη:

- Πώς νιώθετε εν μέσω κρίσης;


«Είμαι χαμένος στη μετάφραση. Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω. Αρχικά είπα ότι πρόκειται για βλακεία, μετά πίστεψα πως είναι προδοσία. Είμαι εξοργισμένος με όσα συμβαίνουν, με το πώς μας αντιμετωπίζουν και με το πώς αντιμετωπίζουμε κι εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας».

- Θεωρείτε ότι έχουμε κι εμείς ως πολίτες μερίδιο ευθύνης;

«Τεράστιο. Είμαστε οι πλέον ανθέλληνες. Ποτέ δεν αγαπήσαμε αυτόν τον τόπο ούτε τον νιώσαμε σπίτι μας. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε το κοινό καλό. Είμαστε ένας λαός παρτάκιας. Πάντα ζούσαμε έχοντας στη συνείδησή μας ότι το κράτος μάς κλέβει, άρα προσπαθούμε να το κλέψουμε κι εμείς».

- Εσείς το ακολουθήσατε αυτό;

«Προσπάθησα κάποια στιγμή, επειδή δεν μου το επέτρεπε η κουλτούρα μου, να αντισταθώ αλλά έχω πέσει κι εγώ πολλές φορές σε αυτή την παγίδα να κλέψω το κράτος. Βεβαίως και το έχω κάνει, δεν είμαι αθώα περιστερά. Απλά συνειδησιακά δεν μου άρεσε αυτή η κατάσταση. Προτιμούσα να έχω υγιή σχέση με το κράτος αλλά δεν υπήρχε ποτέ. Από τότε που γεννήθηκα γαλουχήθηκα με την ιδέα ότι το κράτος σε κλέβει».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια ένδεια χρημάτων που δεν μπορεί να γυριστεί μια σειρά! Μου φαίνεται πολύ ύποπτο πώς από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκαν τα χρήματα...»

- Και στον καλλιτεχνικό χώρο ίσχυε το ίδιο; Πώς ήταν η σχέση σας με το συγκεκριμένο σύστημα;

«Ο αυστηρά καλλιτεχνικός χώρος είχε πειραχτεί λιγότερο από άλλους. Πάντα έβρισκα ένα καταφύγιο πιο υγιές εκεί. Δεν αισθανόμουν ότι με ενδιαφέρει η δουλειά μου και τίποτε άλλο».

- Στην τηλεόραση όμως κάποιοι συνάδελφοί σας την περίοδο των παχιών αγελάδων επωφελήθηκαν και έκαναν τις αρπαχτές τους...

«Ναι, έγινε. Στον δικό μας χώρο όμως δεν ένιωθα ότι συμβαίνει αυτό που συνέβαινε γύρω μας, δηλαδή το "δεν με ενδιαφέρει πώς πάνε οι άλλοι, φτάνει εγώ να κονομήσω". Μας ενδιέφερε να πηγαίνουν καλά οι δουλειές όλων. Να πηγαίνουν όλα καλά, και τα σίριαλ και τα θέατρα».

- Τι δεν πήγε καλά και ξαφνικά συρρικνώθηκε η ελληνική μυθοπλασία;

«Αυτό είναι από τα σκοτεινά σημεία τα οποία δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια ένδεια χρημάτων που δεν μπορεί να γυριστεί μια σειρά! Θεωρώ ότι γενικότερα δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Μου φαίνεται πολύ ύποπτο πώς από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκαν τα χρήματα...».

- Γιατί το λέτε; Δεν ήταν αναμενόμενο να σκάσει κάποια στιγμή ένα σύστημα το οποίο λειτουργούσε κάτω από συνθήκες φούσκας;

«Συμφωνώ ότι είχαμε κάνει κατάχρηση. Αλλά έχουμε περάσει τελείως πια στο άλλο άκρο».

- Νιώθετε τυχερός που έχετε δουλειά;

«Δεν ξέρω. Το να έχεις δουλειά σήμερα δεν σημαίνει ότι θα έχεις κι αύριο. Ακόμη και τα πιο αξιόπιστα κανάλια κόβουν πλέον δουλειές από τη μία στιγμή στην άλλη ή δεν πληρώνουν. Μπορεί να είμαι τυχερός που έχω δουλειά αλλά και άτυχος γιατί μπορεί να δουλεύω τσάμπα».

- Συμμετέχετε στη νέα καθημερινή σειρά του Mega «Βασιλιάδες». Ποια είναι η πρώτη αίσθηση από τα γυρίσματα;

«Είναι κωμωδία και πιστεύω ότι είναι αξιοπρεπής. Εχει ανατροπές και ενδιαφέρον. Αυτό ήταν κάτι που με ιντριγκάρισε, όπως και το γεγονός ότι είναι κωμωδία».

- Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη για κωμωδία;

«Ναι, τουλάχιστον αυτό μου λέει».

- Θεωρείτε πως με όλα αυτά που συμβαίνουν θα γίνει ξεσκαρτάρισμα στον χώρο σας;

«Θέλω να το πιστεύω. Ας βγει και κάτι καλό από όλο αυτό».

- Ο μεγαλύτερος φόβος σας ποιος είναι;

«Διακρίνω μια απώλεια της αξιοπρέπειας. Δεν υπάρχει ο σεβασμός που υπήρχε απέναντι στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Υπάρχει χαλάρωση, δεν θεωρείται απαραίτητο πλέον να κουράζεσαι για το καλό αποτέλεσμα».

- Αν τεθεί θέμα επιβίωσης, εσείς θα κάνετε υποχωρήσεις;

«Βεβαίως και θα κάνω. Εχω κάνει και στο παρελθόν ούτως ή άλλως. Προσπαθώ το λιγότερο δυνατόν και κρατώντας μια αξιοπρεπή στάση. Δεν ξεγελάστηκα πιστεύοντας ότι είμαι καλός ενώ δεν ήμουν. Δεν γίνεται όμως να περπατάς και τόσο απόλυτα. Αλλωστε και η δουλειά μας εξαρτάται και από κάποιους άλλους».

- Οι απολαβές σας μειώθηκαν σημαντικά;

«Ναι. Τώρα πλέον δουλεύουμε για να ζήσουμε, όχι για να βγάλουμε. Ζω στριμωγμένα όπως όλοι».


πηγή: tovima.gr