Με τη Ναταλία Γερμανού συναντήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης, το Σάββατο το πρωί, στο " Μες στην καλή χαρά"  και μίλησε για τον χώρο της υποκριτικής, την ξαφνική διακοπή του «50-50» αλλά και τον γιο του.  
Η συζήτηση με τον δημοφιλή ηθοποιό ξεκίνησε με τον ίδιο να λέει: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κινηματογράφος. Ανθρώπινες καταστάσεις που να μπορούν να πουληθούν και στο εξωτερικό, δεν υπάρχουν. […] Παλιά το όνομα του ηθοποιού ήταν το εχέγγυο για να πάει ο κόσμος να περάσει καλά» ενώ πρόσθεσε: «Ο καλλιτέχνης καλλιεργεί την αισθητική του κοινού. Το κριτήριο της αισθητικής υπάρχει σε όλο τον κόσμο».  

Για τις μετρήσεις της τηλεθέασης, ο ίδιος έδειξε να κρατάει αποστάσεις από το πόσο σημαντικές είναι λέγοντας: «Δεν είναι το ζητούμενο να πει καλά λόγια η ΑGB. Παλιά πώς βλέπαμε ότι πάει καλά μια σειρά; Έβγαινες στον δρόμο και σου έλεγε ο κόσμος "σε είδαμε". Και από την άλλη άμα έχεις κάνεις και δυο δουλειές καλές, τι θα πει η AGB;», ενώ αποκάλυψε: «Όταν έγινε το “Νησί” οι διαφημιστές είπαν ότι δεν τους άρεσε η σειρά».  

Όσο για την ξαφνική διακοπή του «50-50» δήλωσε: «Αποφάσισε το κανάλι ότι οικονομικά δεν βγαίνει, δεν ήταν στις οικονομικές προδιαγραφές του και το κόβει.  Ήταν να μπούμε Δευτέρα να αρχίσουμε να κάνουμε γύρισμα και μια μέρα πριν μας ανακοινώθηκε. […] Ειλικρινά, δεν με πείραξε… Πιο πολύ προβληματίστηκα για τους τεχνικούς, το συνεργείο. Και εμείς άντε έχουμε το θέατρο, αυτοί οι άνθρωποι έμειναν ξεκρέμαστοι. Δεν είναι ότι τους το είπαν ένα μήνα πριν, για να ψάξουν να βρουν μια άλλη δουλειά. Ποτέ δεν πιστεύω ότι η εργοδοτική τάξη ενδιαφέρονταν πολύ ποιον έχουν απέναντί τους, βλέπουν μόνο νούμερα. Πόσο κοστίζει αυτός, τι θα μου φέρει, δεν με πάει, γεια σου. Αξίες δεν υπάρχουν πια, έχουν ισοπεδωθεί».  

Ο Παύλος Χαϊκάλης, επίσης, δήλωσε άνθρωπος που δεν έχει γελάσει πολύ στη ζωή του, γι’ αυτό και επέλεξε να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα: «Ο Κώστας Καραγιάννης μου είχε πει “κρίμα να μην είμαστε στο εξωτερικό να έκανα πάνω σου μια ταινία, με στοιχεία θλιμένου κωμικού”. Δεν έχω γελάσει πολύ στη ζωή μου. Βγήκα στη δουλειά γιατί ήθελα να κάνω τον άλλον να γελάει» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η κωμωδία δεν έχει την ίδια βαρύτητα, είναι παρεξηγημένη».  

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει και για την επάνοδό του στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Δραχμές» με τα «Παιδιά από την Πάτρα» και την Ελένη Φιλήνη, λέγοντας: «Η πίστα σε ξεκουράζει. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ κούραση πάνω στην πίστα. Λαχταράω να τελειώσω το θέατρο, να πάω στο μαγαζί».  

Τέλος, μίλησε για τον γιο του, που είναι 21 ετών πλέον: «Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον γιο μου. Δεν του είπα ποτέ ψέματα για να του κάνω τον καλό. Ήθελα να του παρουσιάζω την πραγματικότητα και όχι μια εικονική πραγματικότητα».  


Πηγή: yupi.gr