Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μιλά στο περιοδικό «People» για τη μουσική που ακούει όταν βρίσκεται στο σπίτι του, λέει πως δεν θα ανέβαινε ποτέ σε πίστες, ενώ χαρακτηρίζει τη σχέση του με τη σύζυγό του, Ελένη Ράντου, «παράνομη».
«Δεν ακούω μουσική στο σπίτι μου. Σπάνια. Και για ενημέρωση περισσότερο. Ειδικά εμένα, δεν με ακούω καθόλου. Τόσο καιρό στις νότες και στα στιχάκια, θα πρέπει να είναι κάτι πολύ σημαντικό ώστε να πω «πω πω, τι ωραίο που είναι αυτό!», να το ζηλέψω και να το ακούω…», λέει ο γνωστός τραγουδιστής.

Σε ερώτηση αν του αρέσουν τραγουδιστές, που δεν έχουν το δικό του ρεπερτόριο, όπως είναι η Άννα Βίσση ή ο Σάκης Ρουβάς, απαντά: «Αυτό που κάνουν, το κάνουν πολύ καλά. Απλά δεν θα διάλεγα να τραγουδήσω εγώ αυτό το συγκεκριμένο ρεπερτόριο».

Όσο για το αν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κάποιον από αυτούς τους τραγουδιστές, είναι κάθετος: «Δε θα πήγαινα ποτέ σε πίστες. Αν κάποιος θα 'θελε να έρθει σε μία μουσική σκηνή και να τραγουδήσει –από αυτούς ή από άλλους– ευχαρίστως». 

Μιλώντας για τη σχέση του με την Ελένη Ράντου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν σε κάποια εκπομπή τις προάλλες η Ελένη και είπε κάτι πολύ ωραίο: "Εμείς είμαστε τόσο πολύ απασχολημένοι πια με τη δουλειά μας, που είμαστε παντρεμένοι με αυτήν. Οπότε η σχέση μας είναι “παράνομη”».