Την σχέση του με τον πατέρα του αποκάλυψε στην εκπομπή «Μίλα» ο Σωκράτης Αλαφούζος.  
Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε ότι δεν είχε καλή σχέση με τον πατέρα του μέχρι τα 39 του, αφού εκείνος ήταν απών από τη ζωή του.  

Πρώτη φορά του μίλησε για τα συναισθήματά του όταν ήταν 39 ετών. Εκείνο το καλοκαίρι είχαν πάει και οι δύο διακοπές στην Κύθνο και τον συνάντησε στο ίδιο καράβι εντελώς τυχαία.  

«Τον έβαλα κάτω στο μπαρ του πλοίου και άρχισα να του τα λέω όλα. Του είπα ότι στη ζωή  μου δεν ήταν. Ότι αυτό του καταλογίζω και τον ρώτησα γιατί δε στάθηκε δίπλα μου, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε»,είπε ο ηθοποιός.  

Οι γονείς του Σωκράτη Αλαφούζου είχαν χωρίσει από όταν εκείνος ήταν ενός έτους. Από τότε είχε συναντήσει τον πατέρα του πολύ λίγες φορές, ενώ μόνο μια φορά όταν ήταν 14 ετών πήγε και έμεινε μαζί του για ένα μήνα.  

«Ένα παιδί θέλει να ξέρει ότι είναι στη σκέψη σου, ότι το νοιάζεται. Μπορεί να είναι μακριά ο γονιός, αλλά λέει στο παιδί του ότι το έχει στην καρδιά του και στο μυαλό του», τόνισε.  

Πάντως ο Σωκράτης Αλαφούζος κατανοεί τώρα τη συμπεριφορά του πατέρα του, όσο κι αν τον πλήγωνε όταν ήταν παιδί.
 
«Ήταν ένας ανοιχτός άνθρωπος, αγαπητός σε όλους. Με εμένα δεν είχε συνειδητοποιήσει πώς έπρεπε να συμπεριφερθεί. Δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί στα παιδιά του. Μπορεί να επαναλάμβανε συμπεριφορές που είχε ζήσει εκείνος ως παιδί», είπε.  
Τώρα μάλιστα δηλώνει ευτυχής που πρόλαβε να πει στον πατέρα του όλα αυτά που είχε μέσα του που τον άκουσε να του ζητά συγγνώμη.  

«Ηρέμησα κι εγώ κι αυτός. Μετά από δύο, τρία χρόνια που μιλήσαμε έφυγε από τη ζωή και χάρηκα που πρόλαβα και του τα είπα», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.  
πηγή: star.gr