Την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ζητάει ο πατέρας του αδικοχαμένου Νίκου Γιγουρτάκη, κ. Τάκης, προκειμένου να σταματήσει μια και καλή το λαθρεμπόριο των αναβολικών φαρμάκων που κατακλύζουν την ελληνική αγορά και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των χρηστών τους. 
«Oταν ένας γονιός έχει ένα παιδί γεμάτο υγεία, δεν πάει ο νους του στο κακό. Που να φανταστώ ότι ο Νίκος έπαιρνε αυτά τα θανατηφόρα σκευάσματα; Πρωτεΐνες είναι, μου δίνουν ενέργεια, τίποτε άλλο, μου έλεγε, κι εγώ τον πίστευα», αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Τάκης Γιγουρτάκης. 

Μία μόλις εβδομάδα μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο πατέρας του αδικοχαμένου Νίκου Γιγουρτάκη, ζητάει από την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Να επιβάλει βαριές ποινές και να βάλει τους εμπόρους των αναβολικών στην ίδια κατηγορία με αυτή των εμπόρων ναρκωτικών.

«Τα αναβολικά είναι χειρότερα από τα ναρκωτικά», συνεχίζει ο κ. Γιγουρτάκης.

«Γιατί έχοντας το φόβο για τα ναρκωτικά, δεν τα παίρνεις. Ενώ για τα αναβολικά, επειδή δεν γνωρίζεις τις παρενέργειες, τα παίρνεις. Γιατί σου λένε, θα πάρεις αυτό αλλά θα πάρεις και το άλλο που είναι αντίδοτο και δεν θα πάθεις τίποτα. Ο καθένας έχει τη δική του συνταγή και πουλάει. Αυτοί που τα πουλάνε πρέπει να καταδικάζονται όπως οι έμποροι ναρκωτικών με βαριές ποινές, πολύ βαριές ποινές. Γιατί είναι εγκληματίες. Παίρνουν απολύτως υγιή άτομα και τα κάνουν να είναι εξαρτημένα. Οταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και βλέπεις να γίνεσαι «φέτες» όπως λένε όταν φτιάχνουν κοιλιακούς, εθίζεσαι και δεν μπορείς να σταματήσεις».

Ο πατέρας του 30χρονου είναι πεπεισμένος ότι η συνεχή και αδιάκοπη λήψη των επικίνδυνων αυτών ουσιών, ήταν η αιτία που οδήγησε στο θάνατο το παιδί του από ανακοπή καρδιάς, όπως σημειώνεται στην ιατροδικαστική έκθεση. 

«Είχε βουλώσει η αρτηρία της καρδιάς. Λειτουργούσε μόνο το 5%, όπως έχει αποδειχτεί. Στις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις που έκανε η χοληστερίνη του είχε φτάσει στο Θεό. Ήταν τρεις φορές παραπάνω από την ανώτερη το ίδιο και τα τριγλυκερίδια. Και του είχε πει μια φίλη μου γιατρός. «Θα πάθεις οξύ έμφραγμα». Εντάξει, είχε πει. Θα το προσέξω, κάτι θα κάνουμε, να δω από τι έρχεται, αν είναι κληρονομικό, αν είναι από κάποια τροφή. Θα το δούμε, είχε πει. Δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι έπαιρνε αυτά τα πράγματα». 

Όπως παραδέχεται ο πατέρας του, ο Νίκος Γιγουρτάκης έπαιρνε αναβολικές ουσίες για περίπου δέκα έτη με σκοπό να διατηρεί το καλλίγραμμο και καλογυμνασμένο χωρίς ίχνος λίπους σώμα.

«Τα αναβολικά τα έπαιρνε από μικρό παιδί. Από τα 21 του χρόνια. Ο γιος μου ούτε κάπνιζε ούτε έπινε. Το πάθος του ήταν το σώμα του και για αυτό το πρόσεχε. Γυμναζόταν σε καθημερινή βάση και πρόσεχε πολύ τη διατροφή του. Τα αναβολικά είναι μια άσχημη συνήθεια. Σε πλησιάζει κάποιος και σου λέει: άμα θέλεις σε μια εβδομάδα να πάρεις μέρος σε αγώνες μπόντι μπίλντινγκ, θα πάρεις αυτό το σκεύασμα. Θα γίνεις «φέτες». Εγώ έμαθα ότι τα τελευταία που έπαιρνε ο Νίκος, τα δίνουν σε άλογα. Για να μπορέσουν να βγουν πρώτα. Ολοι οι νέοι σήμερα ξέρουν από αυτά. Καταρχάς παίρνουν όλα τα παιδιά και αμινοξέα και πρωτεΐνες. Αφού τα προμηθεύονται και στα φαρμακεία. Αλλά το ένα είναι προθάλαμος του άλλου. Όταν τα παίρνεις και βλέπεις ένα ωραίο σώμα νομίζεις ότι είσαι και υγιής», λέει ο κ. Γιγουρτάκης.

Θορυβημένοι και αναστατωμένοι είναι ακόμα οι φίλοι του Νίκου, αρκετοί από τους οποίους γυμνάζονταν μαζί του. Κάποιοι μάλιστα, όπως αναφέρει ο πατέρας του έπαιρναν μαζί τις ίδιες ουσίες με τον γιο του. 

«Οι φίλοι του Νίκου ξαφνιάστηκαν από την αιτία θανάτου αν και οι περισσότεροι ήξεραν ότι τα έπαιρνε. Οι πιο πολύ από αυτούς παίρνουν επίσης. Οπως όλα τα παιδιά άλλωστε. Ήδη έχουν τρομοκρατηθεί και αυτοί. Σε κάθε σπίτι μέσα υπάρχει έστω και κάτι από το φαρμακείο σε σκόνη. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην το έχει. Το ένα μετά φέρνει το άλλο. Και έρχεται ένας και σου λέει έχω αυτή την αγωγή που την παίρνει και ο τάδε αθλητής. Μαθαίνω ότι τα φέρνουν από Ρωσία, Βουλγαρία και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι έχουν μέσα. Στα προσφέρουν και αν κάτι δεν πάει καλά, λένε στα παιδιά, δεν έκανες αυτό που σου είπα. Τα παίρνει ο τάδε αθλητής. Έτσι παραμυθιάζουν τα παιδιά μας και τα σκοτώνουν». 

Ενάμιση μήνα μετά το χαμό του Νίκου Γιγουρτάκη η οικογένεια του, ζητάει από τους αρμόδιους να μην γυρίσουν την πλάτη στο θέμα των αναβολικών και να πάρουν αυστηρά μέτρα για να μην χαθούν και άλλα παιδιά. 

«Πέρασαν 40 ημέρες χωρίς το Νίκο. Ο χρόνος είναι εις βάρος μας. Στην αρχή δεν το πιστεύεις, νομίζεις ότι θα αναστηθεί το παιδί σου. Ότι είναι ψέμα και θα έρθει πάλι πίσω. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Πάντως πρέπει να γίνει μια εκστρατεία με επιστήμονες, ποινικολόγους και γιατρούς και να θεσπιστούν σκληρές ποινές για να καταδικάζονται οι υπεύθυνοι».