Πριν από σχεδόν 50 χρόνια η θρυλική ηθοποιός ευχήθηκε στον John Kennedy "Χρόνια πολλά" με έναν τόσο αισθησιακό τρόπο που έμεινε στην ιστορία. Σήμερα μαθαίνουμε ότι αυτή η ερμηνεία μόνο προγραμματισμένη δεν ήταν. Όπως αποκαλύπτει η τότε κουνιάδα της Μέριλιν Μονρό, ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη σταρ τραγούδησε το "Happy Birthday Mr President" με τόσο αισθησιακό τρόπο ήταν ότι "δεν της είχε μείνει ανάσα από το... τρέξιμο".

Όπως πολύ καλά καταλάβατε, η γυναίκα - «σύμβολο» του σεξ είχε καθυστερήσει να παρευρεθεί στο μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Τελικά, τρέχοντας, η Μέριλιν έφτασε και ξέπνοη τραγούδησε τις ευχές της στον πρόεδρο και φημολογούμενο εραστή της τόσο ερωτικά, που… έλιωσαν και τα σίδερα.

Το "μυστήριο" ανέλαβε να λύσει η ηθοποιός Τζόαν Κόπλαντ, 89 ετών σήμερα, η οποία άθελά της, απομυθοποίησε μία από τις πιο αισθησιακές ερμηνείες όλων των εποχών.

Σύμφωνα με την Κόπλαντ, η οποία είναι αδελφή του πρώην συζύγου της Μονρό, Άρθουρ Μίλερ αποκαλύπτει ότι η Μέριλιν άργησε να ανέβει στη σκηνή γιατί πολύ απλά είχε χαθεί (!) στα παρασκήνια.

Φαίνεται ότι η Μονρό δεν έβρισκε τον σωστό δρόμο και έτρεχε πανικόβλητη ακούγοντας το όνομά της να καλείται από το μικρόφωνο.

Έτσι, αγχωμένη και λαχανιασμένη, η Μέριλιν ανέβηκε στη σκηνή φορώντας τη θρυλική Jean Louis τουαλέτα στο χρώμα του δέρματος, η οποία ήταν κεντημένη με 2.500 πολύτιμες πέτρες και η συνέχεια είναι γνωστή…

Μετά την ερμηνεία της Μονρό, ο πρόεδρος Κένεντι ανέβηκε στη σκηνή και αστειευόμενος υποστήριξε ότι αφού είχε βιώσει κάτι τέτοιο, μπορούσε κάλλιστα να αποχωρήσει από την πολιτική!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, στο οποίο ήταν παρούσα και η Τζάκι πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου του 1962 με σκοπό να εορταστούν τα 45α γενέθλια του Τζακ Κένεντι που έπεφταν δέκα μέρες αργότερα.

Στις 5 Αυγούστου του ίδιου χρόνου η Μέριλιν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, ενώ στις 22 Νοεμβρίου 1963 ο πρόεδρος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ντάλας.

Όσο για το φόρεμα που φορούσε εκείνη τη μέρα η Μέριλιν, αξίζει να σημειώσουμε ότι πουλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το 1999 στη Νέα Υόρκη για 1,26 εκατομμύρια δολάρια.