Σύμφωνα με τα βρετανικά έντυπα, o πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν έκανε μόνο έναν παραμυθένιο γάμο, αλλά ζει και τη ζωή ενός ήρωα. Ο 29χρονος Δούκας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με τελευταία ανάρτηση της ιστοσελίδας του People, έσωσε τις ζωές Ρώσων ανδρών των οποίων το πλοιάριο ναυάγησε στην ιρλανδική θάλασσα, στη βόρεια Ουαλία, την περασμένη Κυριακή.

Ο Ουίλιαμ, που υπηρετεί στην Royal Air Force, ήταν στο πιλοτήριο ενός σωστικού ελικοπτέρου μαζί με άλλα τρία άτομα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας, περίπου στις δύο τα ξημερώματα, όταν το Swanland ναυάγησε λόγω κακοκαιρίας. Ο ίδιος και η ομάδα του έσωσαν δύο άντρες, τους οποίους μετέφεραν σώους στο ουαλικό νησί Anglesey. Πέντε ακόμη άτομα αγνοούνται.

«Γνωρίζουμε ότι συμμετείχατε ενεργά στη σωτηρία δύο ανθρώπων, οι οποίοι επιβίωσαν χάρη στην προσπάθειά σας, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες» ανέφερε ο Ρώσος Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, σε γράμμα του προς τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. «Επιστρέψτε μου να εκφράσω σε εσάς και τους συναδέλφους σας τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου που σώσατε τις ζωές Ρώσων πολιτών» πρόσθεσε.πηγή: yupi.gr