Όλοι θυμόμαστε την εκπομπή «Εύρηκα» του Αντώνη Καφετζόπουλου που παιζόταν από τη συχνότητα του MEGA την περίοδο 2004 - 2005. Η εκπομπή επιστρέφει και πάλι στις τηλεοπτικές μας οθόνες, αυτή τη φορά από τη Δημόσια Τηλεόραση. Κάνει πρεμιέρα την άλλη Κυριακή στις 17:00 και στοχεύει στην εξοικείωση των τηλεθεατών με την τεχνολογία, την επιστήμη, το περιβάλλον και με θέματα που θεωρούνται δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα από την καθημερινή ζωή.

Μαζί με τον ηθοποιό, εμφανίζεται η γεωλόγος - καθηγήτρια Χριστίνα Μελίδου που αναλαμβάνει να δώσει επιστημονική εξήγηση σε απλά ερωτήματα, με τον δικό της πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ τη σκηνοθεσία της εκπομπής υπογράφει ο Γιάννης Πιπερίδης.

Σε κάθε επεισόδιο θα φιλοξενούνται γνωστοί επιστήμονες από διάφορους τομείς, οι οποίοι είναι ειδικοί στο θέμα που θα παρουσιάζει κάθε φορά η εκπομπή, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε φυσικά ντεκόρ, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όπως μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, πανεπιστήμια κ.α.