Ο Tζώνη Καλημέρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Λοιπόν» σχολίασε τα πρόσωπα αλλά και τα νέα προγράμματα της τηλεόρασης ενώ μίλησε και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τηλεόραση. «Φτωχότερη» χαρακτήρισε τη φετινή τηλεόραση, λέγοντας:

«Το βλέπεις όχι μόνο στα προγράμματα που δεν έχουμε, αλλά και σε αυτά που έχουμε. Οι απευθείας μεταδόσεις, τα μονοκάμερα, τα θέματα είναι λιγότερα. Η προσπάθεια για εξοικονόμηση χρημάτων έχει επηρεάσει αισθητά την ποιότητα των προγραμμάτων».

Συμφωνεί, όμως, με το κλείσιμο της ΕΤ1; Ο ίδιος απάντησε: «Συμφωνώ απόλυτα με τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ και τον επανασχηματισμό της σε κάποια βαθμό, διαφωνώ κάθετα με το κλείσιμο της ΕΤ1. Πιστεύω ότι δεν θα προσφέρει τίποτα στον ισολογισμό της εταιρείας, γιατί το μεγάλο κόστος για την ΕΡΤ είναι ο κόσμος, δεν είναι τόσο πολύ τα προγράμματα, άρα δεν θα έχει όφελος».

Για την επιλογή του Mega να παρουσιάσει κάποια νέα σήριαλ, τόνισε: «Απόλυτα σωστή, και το μεγάλο αβαντάζ της μυθοπλασίας είναι ότι σου δημιουργεί και ταινιοθήκη, κάτι που δεν ισχύει με τα προγράμματα ψυχαγωγίας. Το Mega έκανε πολύ καλά που έχει μυθοπλασία, το θέμα είναι αν μπορεί να την πληρώσει. Αυτό θα απαντηθεί στο τέλος της σεζόν» ενώ για το δίδυμο της εκπομπής «Πρωινό mou» ανέφερε: «Είναι το καθεστώς πια. Είναι πάρα πολύ καλοί. Παρόλο που είχα σοβαρές διαφωνίες με το να δουλεύει ένα ζευγάρι μαζί στην τηλεόραση, με διέψευσαν και πάνε πολύ καλά».

Σχετικά με την αντίστοιχη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έχει την ίδια γνώμη; «Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε η επιλογή του Γιάννη Λάτσιου. Ο Γιώργος Παπαδάκης διανύει την καλύτερη του χρονιά εδώ και μια πενταετία, σε σχέση με τα νούμερα, ο Φερεντίνος και η Χρηστίδου μαζί με την Πολίτη και τη Ζαρίφη έχουν κάνει μια καλή ομάδα, η Μπαρμπαρίγου και η Πατέρα δίνουν, άρα η σκυταλοδρομία λειτούργησε μια χαρά».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το πολυσυζητημένο Fab5, για το οποίο επεσήμανε: «Δεν είναι καλό, είναι τσουρούτικο. Είναι 5 σταρ, άντε 4, που ερίζουν για τον τηλεοπτικό χρόνο που τους αναλογεί. Είχα πει την ένστασή μου στους φίλους μου στον ΑΝΤ1, ότι είναι καλό σε τέτοια προγράμματα να βάζεις έναν διάσημο, για να μην υπάρχουν κόντρες. Επίσης, σε μια τέτοια εποχή, που δεν υπάρχουν χρηματικά μέσα, είναι δύσκολο να κάνεις μια τέτοια εκπομπή εβδομαδιαία. Θα μπορούσε να παίζει ανά δεκαπενθήμερο, ώστε να έχουν χρόνο να αφιερώνουν στους παίκτες. Δεν μου αρέσει» .

Όσο για τις δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια κουβέντα που έπρεπε να την κάνει με το κανάλι. Άσχετα με το αν έχει δίκιο ή όχι, γιατί αυτά που είπε αυτός είπα κι εγώ. Εφόσον όμως είναι εκεί και το υπηρετεί, δεν έπρεπε να το κάνει. Αν μου συνέβαινε εμένα αυτό, θα τον έδιωχνα».

Ακόμα, για την Ελένη Μενεγάκη είπε: «Η Ελένη μετά το πρώτο λογικό φρακάρισμα προσαρμόστηκε στη μεσημεριανή ζώνη, η θεματολογία της έχει αλλάξει ελαφρώς και είναι μια χαρά» ενώ για την Τατιάνα Στεφανίδου ανέφερε: «Είναι πολύ καλύτερα από πέρσι, βγάζει μια σπιρτάδα. Σε αυτές τις εκπομπές η επιτυχία εξαρτάται από τη χημεία και στην περίπτωση της Τατιάνας και των υπολοίπων κυριών της παρέας φαίνεται να υπάρχει. Απ' ότι βλέπω τα νούμερα είναι καλύτερα από πέρσι, άρα σε μια χρονιά που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αποδείχτηκε σωστή η επιλογή της».