Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλάει για το «πένθος» που ακολουθεί το τέλος μιας σχέσης αλλά και την αμφισβήτηση που την συνοδεύει από τη στιγμή που ντεμπουτάρισε στο ελληνικό star system.   Φαντάζομαι πως δεν θα είναι και πολύ ωραίο να βλέπεις ένα χωρισμό σου να γίνεται πρωτοσέλιδο...Ε, όχι, φυσικά και δεν είναι.

Πώς το αντιμετωπίζεις; Κλείνεσαι στον εαυτό σου, αρνείσαι να διαβάσεις εφημερίδες, χτυπάνε τα τηλέφωνα...
Όχι, δεν θέλω να μπαίνω καθόλου σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ προσωπικά. Και φυσικά έχουν και πόνο και στενοχώρια. Όπως γίνεται με κάθε άνθρωπο.  
Πόσο μάλλον όταν το βλέπεις κρεμασμένο στα περίπτερα...
Ε, ναι, σε κανέναν άνθρωπο δεν θα άρεσε αυτό. Όπως και να το κάνεις, είναι παραβίαση. Καταλαβαίνω τι σημαίνει ο όρος «δημόσιο πρόσωπο», αλλά δεν παύει να είναι βάναυσο.

Πόσο κρατάει για σένα η περίοδος του «πένθους» της σχέσης;Δεν ξέρω. Εξαρτάται μάλλον από το τι έχει συμβεί.  

Θεωρείς ότι αδικείσαι;

Γενικά αισθάνομαι καχυποψία απέναντι στο πρόσωπό μου. Μερικές φορές την αισθάνομαι και από τον κόσμο. Για παράδειγμα, σε αυτές τις συναυλίες, ενώ κατά την εκφώνηση των ονομάτων των άλλων τραγουδιστών το χειροκρότημα ήταν θερμό, όταν ακούστηκε το όνομά μου, χειροκρότησαν πιο χλιαρά. Η κατάσταση, προς μεγάλη μου χαρά, άλλαξε μόλις ερμήνευσα το πρώτο τραγούδι. Ξέρω πως από μένα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος κόπος για να πείσω...


Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Δεν ξέρω. Το θεωρώ λίγο άδικο, γιατί στο θέατρο δουλεύω από τα 18 μου, με συνέπεια απέναντι σε αυτό που κάνω και δεν επαναπαύομαι. Συνεχώς βάζω διαφορετικά στοιχήματα – όχι για να με πουν καλή, αλλά γιατί εγώ το έχω ανάγκη να γίνω καλύτερη και να εξελιχθώ. Οπότε ναι, με στενοχωρεί. Νομίζω ότι αυτή η αμφισβήτηση ξεκίνησε μετά την Αλίκη. Πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα Μέσα γενικώς. Με αντιμετώπιζαν μια χαρά. Ύστερα από το ρόλο αυτό, άρχισα να βιώνω αυτή την καχυποψία, να ακούω πικρόχολα σχόλια, ιδίως από τον Τύπο. Διαπίστωσα τελικά ότι η εικόνα που έφτιαξαν τα Μέσα για μένα έπεισε πολλούς ανθρώπους.

Μετάνιωσες που έκανες την Αλίκη;
Όχι.


Πηγή: YUPI.GR