Η Τζούλη Αγοράκη είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και συμπαρουσιάστρια της εκπομπής του Star "Μίλα". Έχει στυλ, προσωπική άποψη και, αν και δηλώνει «τσιγγάνικο» πνεύμα, βρήκε το σπίτι που θα την κάνει να μείνει σε αυτό για πάντα.
Ήταν μια μέρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Ιούνη, όταν η Τζούλη πάρκαρε για πρώτη φορά το αυτοκίνητό της στη μονοκατοικία της οδού Σερεπετζή, στο Παλαιό Ψυχικό. Μπροστά της έστεκαν «ακίνητοι πράσινοι φρουροί» δύο δεκάμετρες μανόλιες που έτυχε να ήταν ανθισμένες. Η Τζούλη αγνόησε το διακριτικά γλυκό τους άρωμα με σκυφτό κεφάλι και χαιρέτησε μηχανικά τη μεσίτρια που θα της το έδειχνε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Μίλα ήθελε να ακυρώσει το ραντεβού της. «Είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό στη οικογένειά μου και δεν είχα όρεξη για τίποτα. Απλώς, δεν είχα το τηλέφωνο της μεσίτριας για να αναβάλω το ραντεβού και έτσι πήγα εντελώς διεκπεραιωτικά».

Όταν η Τζούλη κατέβηκε τα τρία μικρά δρύινα σκαλάκια της εισόδου που οδηγούν στο σαλόνι, όλα έγιναν καλύτερα. Σαν ο χρόνος να σταμάτησε από τη δίνη του και όλα να ήταν επιτέλους στη θέση τους. «Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα, όταν μπήκα μέσα στο σπίτι, ήταν ότι ένιωσα σαν να μπήκα σε βουδιστικό ναό. Ζεν. Ηρέμησα. Χαλάρωσα και πίστεψα πως όλα θα φτιάξουν. Πήρα αισιοδοξία – δεν ξέρω από πού και από τι».

Η Τζούλη δεν πιστεύει καθόλου στο φενγκ σούι. «Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι, αν πας τον καναπέ σου απέναντι από τη λεκάνη της τουαλέτας, όλα θα φτιάξουν. Φευ, τίποτα δεν αλλάζει μαγικά!» λέει στο InStyle και συνεχίζει: «Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία άλλαξα δεκατρία σπίτια. Είχα, φαίνεται, τσιγγάνικη καρδιά και δεν ρίζωνα πουθενά. Η χαρά του μεταφορέα. Ωστόσο, αυτό που ένιωσα όταν μπήκα σε αυτό το σπίτι, δεν το αισθάνθηκα σε κανέναν άλλο χώρο. Είπα: “Εδώ θα μείνω για πολύ. Εδώ θα κάνω οικογένεια. Τούτο εστί το σπίτι μου”.πηγή: yupi.gr