Για την γνωριμία, τον γάμο αλλά και τον χωρισμό του με τη Μυρτώ Αλικάκη μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Πέτρος Λαγούτης αποκαλύπτοντας πως παρά το γεγονός ότι ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος, ο χωρισμός τους πόνεσε πολύ. «Ο έρωτας μας ήταν κεραυνοβόλος, αφού μετά από τις πρώτες τρεις συναντήσεις ήμασταν μαζί. Το 2002 παντρευτήκαμε και αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί», λέει ο ηθοποιός μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και συνεχίζει τονίζοντας πως η Μυρτώ για εκείνον είναι σχέση ζωής.

«Η Μυρτώ για μένα είναι ο σημαντικότερος σταθμός της ζωής μου, η μητέρα των παιδιών μου, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σχέση ζωής. Αν έχεις παιδιά με κάποιον, είσαι μαζί του ακόμη και όταν χωρίζεις. Η Μυρτώ θα είναι για πάντα έναν πολύ σημαντικός άνθρωπος!».

Όσο για το αν ο χωρισμός τους ήταν επώδυνος λέει: «Ποιος χωρισμός δεν είναι επώδυνος; Ακόμη και όταν η σχέση έχει φθαρεί, δεν είναι εύκολο. Ναι, ήταν επώδυνος ο χωρισμός μου, αλλά μπορώ να πω ότι μέσα από τον πόνο κερδίζεις πολλά πράγματα. Αρκεί να καταφέρεις κάποια στιγμή να βγεις από αυτόν».