Μελαγχολική, αλλά με έντονη διάθεση να κάνει χιούμορ. Προσιτή, αλλά ταυτόχρονα δύσκολη στο να σου ανοιχτεί και να σε εμπιστευτεί. Σέξι, όσο και παλιομοδίτικα λαμπερή και όμορφη. Μπορεί πολλοί να νομίζουν πως στο «Τανγκό των Χριστουγέννων» η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται μια μοιραία γυναίκα, όμως η αληθινή της εκδοχή είναι ακόμα πιο μυστηριώδης. Γι' αυτό και είναι τόσο γοητευτική.

Γιατί μας συγκινεί τόσο πολύ –ειδικά εμάς τους Έλληνες– η επιστροφή στο παρελθόν; Γιατί μας αρέσει να γυρίζουμε πίσω στα ’70s και στα ’80s;

Ίσως γιατί τότε οι άνθρωποι ήταν πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Ακόμα και στο ντύσιμο ο κάθε άνθρωπος είχε διαφορετικό στιλ. Τώρα είμαστε όλοι ίδιοι. Φοράμε ένα τζιν και ένα T-shirt και είμαστε σαν «στρατιωτάκια». Επίσης, εκείνη την εποχή ήταν πιο δύσκολο το να κατακτήσεις αυτό που θες – όσον αφορά το ερωτικό κομμάτι. Έπρεπε να το διεκδικήσεις. Γενικά τώρα είναι πιο εφήμερα τα πράγματα. Ό,τι καλό σου συμβαίνει δεν προλαβαίνεις να το απολαύσεις. Πας για το επόμενο.

Το κόλλημά σου με τη γενέτειρά σου, την Πάτμο, έχει να κάνει με τη θρησκεία;

Όχι, δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία. Παρότι δεν έχω μεγαλώσει εκεί, έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια και τις διακοπές του Πάσχα εκεί και την αγαπώ πολύ την Πάτμο. Είναι η ασφάλειά μου, η φωλίτσα μου, το σπίτι μου. Όταν πατάω το πόδι μου σε αυτό το νησί, νιώθω ζεστασιά, ηρεμία. Πολλή χαρά, πολύ χαμόγελο.

Ποιες εικόνες θα περιλάμβανε το «τρέιλερ» της ζωής σου από την Πάτμο;

Θα είχε περπάτημα σε στενά με βουκαμβίλιες και άρωμα νυχτολούλουδο, συνάντηση στην πλατεία με φίλους από όλο τον κόσμο, πολύ παιχνίδι, χορογραφίες του Michael Jackson που τις φτιάχναμε για να τις δείξουμε στους γονείς μας. Αργότερα τα πρώτα φλερτ, οι πρώτοι έρωτες.

Τη γλύκα από τα πρώτα φλερτ γιατί δεν την ξαναζούμε ποτέ;

Ποτέ δεν σταματάς να ελπίζεις ότι θα ξανασυμβεί αυτό, αλλιώς δεν έχει νόημα. Στο χέρι μας είναι πάντως. Πού έγκειται η διαφορά του εφηβικού έρωτα με αυτούς που ζούμε αργότερα; Γιατί υπάρχει τόση διαφορά στη μαγεία των συναισθημάτων; Όταν είσαι μικρός, ερωτεύεσαι χωρίς σκέψη. Και είναι πολύ ωραίο αυτό. Μεγαλώνοντας μπαίνουν άλλα πράγματα, μπαίνει ο ανταγωνισμός, μπαίνουν άλλες ανάγκες, μπαίνει το σεξ στη ζωή μας - δεν είναι τόσο αγνά τα πράγματα. Πες μου, ποιος ερωτεύεται στη σημερινή κοινωνία από ένα βλέμμα; Ακόμα κι αν ερωτευτείς, δεν θα το κυνηγήσεις. Οι σχέσεις έχουν γίνει φοβερά ευκαιριακές. Δεν θα γίνει με σένα; Θα γίνει με την επόμενη. Οι άνθρωποι δεν επιμένουμε πια σε αυτό που θέλουμε. Ο Στέφανος στην ταινία έμαθε να χορεύει τανγκό για να πλησιάσει τη γυναίκα που αγαπούσε.

Ανάλογη κίνηση έχουν κάνει ποτέ για σένα;

Ναι, και έχω γοητευτεί πάρα πολύ. Με κέρδισε αμέσως το παιδί εκείνο κι ερωτεύτηκα και παράφορα. Ακριβώς γιατί ο τρόπος προσέγγισης δεν ήταν ο συνηθισμένος. Ήταν «παλιακός» τρόπος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα. Και γενικά δεν το έχω και πολύ με το facebook και τα μηνύματα, έχω κολλημένο το μυαλό μου σε εκείνη την εποχή, χωρίς να την έχω ζήσει. Επειδή βλέπω πολύ παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έχω επηρεαστεί αρκετά.

Πηγή: yupi.gr